Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Doen!

In Madrid kun je heel veel doen. Hierbij tips voor bekende, maar ook wat minder bekende excursies. Die zeker de moeite waard zijn.

13. Ontdek het Madrid van Hemingway

Het beroemde Cerveceria Alamana in Madrid.
Laura Padget
Veel schrijvers waren verliefd op Madrid, maar de meest beroemde was toch wel Ernest Hemingway. En er zijn nog tal van herinneringen aan de excentrieke Amerikaan te vinden. Eén daarvan is Cerveceria Alamana, een kroeg aan de Plaza Ana in het hart van de stad. En in zijn boek 'En de zon gaat op' wordt genoemd. Zijn tafel in de rechterhoek staat er nog. Ook was hij vaste gast in het beroemde Restaurante Sabrino de Botín, aan de Calle Cuchilleros. Tijdens de Spaanse burgeroorlog verbleef hij in Hotel Florida aan de Plaza Callao, waar in de naar hem vernoemde bar nog veel foto's zijn te vinden. Ook in Taberna Chicote aan de Calle Gran Via zijn veel foto's van hem te zien, alsook van andere bekende bezoekers: Salvador Dali, Frank Sinatra en Almodóvar. Hemingway was een fervent liefhebber van stierenvechten, en met name de 'bullring' Plaza de Toros Las Ventas vond hij mooi. Hemingway had trouwens een hekel aan musea, behalve aan het Prado. En hij was vooral weg van Goya, die hij een genius noemde. Je kunt zelf op pad, maar ook een speciale tour met gids volgen.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struin over het indrukwekkende Plaza Mayor. Verdrink in kunst in het Prado of één van de vele andere musea. Bezoek het oudste restaurant ter wereld en laat je huisdier zegenen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.