Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Doen!

In Madrid kun je heel veel doen. Hierbij tips voor bekende, maar ook wat minder bekende excursies. Die zeker de moeite waard zijn.

11. Proef Madrileense tapas

Tapas in Madrid.
Corno van den Berg
Wie naar Spanje gaat wil ook de kleine hapjes, de tapas, proeven. In Madrid kun je bijna alle kleine hapjes uit het land krijgen. Enkele bekende zijn: Tortilla de patata – omelet van aardappel, die op allerlei manieren wordt geserveerd: gesneden, op een broodje of in een broodje. Met of zonder ham, enz. Patatas bravas – een typisch Madrileens gerecht: gefrituurde aardappels in een hete paprikasaus. Iberico – deze ham van de poot van een varken wordt door velen beschouwd als de beste ham ter wereld. Je kunt het in droge, zeer dunne plakjes krijgen, maar ook met olijfolie of tomaten. Revuelto – wat vrij vertaald een stoofpotje is. Meestal bestaat deze uit gebakken ei, spek, aardappelen en soms met ham of uien. Salchicha – staat voor worst, al bestaat er bijvoorbeeld de ook bij ons bekende 'chorizo'. En 'salchicon' wat witte worst is, terwijl 'morcilla' bloedworst is. Gambas – in Madrid is het eten van gekookte, maar inmiddels koude garnalen een delicatesse. Een goed tapasrestaurant herken je dan ook aan de vele koppen van garnalen die op de grond liggen. Callos a la Madrileña – voor sommigen en gruwel gerecht, maar Madrilenen zijn dol op slachtafval. Zo kun je hier op talloze plaatsen testikels van stieren, varkensoren en diverse ingewanden voorgeschoteld krijgen. Al zul je soms niet eens door hebben, zo lekker is het klaar gemaakt.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struin over het indrukwekkende Plaza Mayor. Verdrink in kunst in het Prado of één van de vele andere musea. Bezoek het oudste restaurant ter wereld en laat je huisdier zegenen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.