Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Mijn hoogtepunten

In het Prado is het relatief rustig.

Een handleiding helpt, maar alleen zodat je alles ziet. Waardoor het eigenlijk veel te veel is. Zeker als je nog andere musea gaat bekijken ...

Ik sta in de vroege ochtend op het Plaza Mayor. Enkele politieagenten te paard gaan bij een beeld van Philips II, staan. Ook hij is te paard en, eerlijk is eerlijk, ziet er toch wel wat eleganter uit.

Even stil staan bij het Estación de Atocha, waar schoonheid en ellende naast elkaar liggen.

Madrid is een stad die je ook zeker in de avond moet ziern. Talloze gebouwen zijn fraai uitgelicht. Ik loop van de Gran Via naar het Koninklijk Paleis. De lampen geven de omgeving de juiste sfeer.

Templo de Debod is intrigerend. Zeker als je al naar Egypte bent geweest zie je voor je hoe deze tempel aan de oever van de Nijl stond. Lang geleden.

Shoppen op de Gran Via levert een bonte mix van grote merkwinkels en kleine snuffelwinkeltjes op. Niets kopen lukt dan ook niet.

Een kunstenaar maakt op de binnenkant van schoenendozen ware kunstwerken. Ik ga even naast hem zitten en zie zijn vaste hand van niets iets maken.

Het is ver na negenen in de avond. De ober vraagt wat ik wil eten en ik hoef allen maar 'Madrileense tapas' te zeggen. Langzaam maar zeker verschijnen talloze bekende, maar vooral onbekende hapjes. Een waar festijn. Een mooie afsluiting van de dag.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Madrid: een Droomplek.

Madrid is voor liefhebbers van cultuur dé stedentrip. Maar de hoofdstad van Spanje moet het continu opnemen tegen het bij ons veel populairdere Barcelona. In Madrid is het beste van Spanje te vinden en opvallend veel sfeer. Wie beide steden bezoekt zal merken dat ze elkaar niet in de weg zitten.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Het grootste aantal kwalitatieve musea van heel Europa
  2. Plaza Mayor, het mooiste plein ter wereld? Of is het die van Salamanca?
  3. Een rijk uitgaansleven en zeer verfijnde keuken

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Madrid - Kunst, nachtleven en verfijnde keuken

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struin over het indrukwekkende Plaza Mayor. Verdrink in kunst in het Prado of één van de vele andere musea. Bezoek het oudste restaurant ter wereld en laat je huisdier zegenen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.