Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Achtergronden

In Monfragüe Nationaal Park leeft de grootste populatie monniksgieren ter wereld. Deze opmerkelijke kloof werd pas in 1997 een nationaal park, nadat het aantal belangrijke diersoorten afnam.

Monfragüe Nationaal Park heet officieel Parque Nacional de Monfragüe. Het is tegenwoordig één van de paradepaardjes van de Spaanse natuurbescherming. Waar niet alleen vogelaars en andere natuurliefhebbers hun ogen uitkijken.

Onopvallend rijst deze kloof ineens op in het landschap. Midden in de Extremadura, het droge deel van Spanje. Een oneven terrein dat voor de mens te lastig was om te bewerken. Voor bijvoorbeeld vee, groenten of wijn. Waardoor het meest ruige deel, met rotsen, rivieren en bossen, de afgelopen decennia gespaard bleef.

Het is één van de laatste toevluchtsoorden voor Iberische lynx en Spaanse keizerarend.

In Monfragüe leeft de grootste populatie monniksgieren ter wereld. En het is één van de laatste toevluchtsoorden voor andere bijzondere diersoorten. Zoals de nauwelijks bekende Iberische lynx en de Spaanse keizerarend. Stuk voor stuk diersoorten die in relatief kleine gebieden voorkomen en dus extra kwetsbaar zijn.

De opmerkelijke kloof in het landschap werd pas in 1997 een nationaal park, nadat het aantal belangrijke diersoorten afnam. Rivieren spelen een belangrijke rol in Monfragüe.
Corno van den Berg
Sinds juli 2003 heeft Unesco het uitgeroepen tot een Reservaat voor de Biosfeer. Ondertussen werd het gebied bekender en bekender. En nam het aantal bezoekers toe.

Inmiddels worden allerlei maatregelen genomen om de bijzondere Mediterrane fauna te beschermen. Waarbij onderzoek naar het gedrag van de diverse diersoorten een sleutelrol speelt. Daarnaast wordt op diverse plekken in het park weer de authentieke Mediterraanse flora geplant. En worden exotische bomen als eucalyptus en dennen verwijderd. Hierdoor krijgt Monfragüe meer en meer van haar oude sfeer terug. En is het een oase in het droge hart van Spanje.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Monfragüe NP: een Droomplek.

Monfragüe behoort tot de hoogtepunten voor natuurliefhebbers in Spanje. Hier leven veel met uitsterven bedreigde diersoorten. Een rustige plek om te bezoeken tijdens je vakantie of rondreis door de Extremadura. Ideaal voor liefhebbers van wandelen, vogelen en landschappen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Castillo de Monfragüe: bijzonder uitzicht over het gebied
  2. Salto del Gitano: de plek om monniksgier en Spaanse keizerarend te zien
  3. Overige dieren als Iberische lynx en talloze soorten roofvogels

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Ontdek de 9 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet tientallen bijzondere roofvogels. Wandel langs meren, watervallen en rotsen. En zie moderne natuurbescherming.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.