Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Gaan!

Beste tijd:
Monfragüe Nationaal Park is het gehele jaar goed te bezoeken, maar vogelaars doen er goed aan tussen maart en oktober te gaan. Dan zijn hier, naast de vaste bewoners, nog veel vogels die in de winter naar Afrika trekken.

In het voorjaar kun je opvallend veel dieren op en bij hun nest zien, waardoor de kans dat je bijzondere soorten ziet het grootst is. Waaronder bijvoorbeeld de unieke Spaanse keizerarend.


Let op!
Het beroemde kasteel is de meest populaire excursie, waardoor het druk kan worden op de heuvel. Wees er vroeg bij in de ochtend of in de namiddag.

De edelherten van Monfragüe worden soms door bezoekers gevoerd, ondanks een verbod. Waardoor de dieren hun natuurlijke instinct verliezen en afhankelijk worden van menselijk voedsel. En kunnen verhongeren in de winter, als de toeristen zijn vertrokken. Doe er dus niet aan mee.


Hoe kom ik er?
Monfragüe ligt in de Extremadura, één van de 17 autonome regio's van Spanje. Het nationaal park is vanuit het noorden via de stad Placensia goed bereikbaar, de afstand is 21 kilometer.

Het is ook populair om vanuit de Middeleeuwse stadjes Trujillo (48 km) en Cáceres (86 km) in het zuiden te reizen.

Monfragüe NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Ontdek de 9 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet tientallen bijzondere roofvogels. Wandel langs meren, watervallen en rotsen. En zie moderne natuurbescherming.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.