Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Mijn hoogtepunten

In dit gebied kijk je opvallend vaak omhoog.

Om de vele roofvogels die hier rondzweven te spotten. De vale gier en monniksgier blijken niet lastig, maar alle arenden wel.

In de vroege ochtend kom ik tientallen edelherten tegen. In de ochtendmist scharrelen de dieren hun ontbijt bij elkaar. Altijd leuk om dieren te ontmoeten die je niet verwacht. En ze zijn niet bang voor mensen hier.

De rondleiding van een parkwachter langs de rotstekeningen bij het kasteel is indrukwekkend. Hij legt uit hoe archeologen de tekens interpreteren, maar noemt ook de onbekende aspecten van de tekeningen. Waardoor ik zelf ga nadenken over de betekenis van de bijzondere symbolen en de vreemde 'extra ledematen' bij sommige figuurtjes. Intrigerend.

Aan het einden van de dag komen de gieren weer 'thuis', Salto del Gitano blijkt de beste plek. Eén voor één komen ze aanzweven en landen op de rotsen. Ik hoor ze kibbelen.

Een paar bezoekers proberen herten te lokken met brood en snoepjes. Even ontstaat er een discussie met andere bezoekers, maar de Spanjaarden trekken zich er niets van aan. Alles voor een foto.

De vlaktes ten zuiden van Monfragüe zijn beroemd vanwege de veel vogels. Ik zie een grote groep Europese kraanvogels en talloze zwarte ooievaars. Het onderstreept nog eens de rijkdom van het gebied.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Monfragüe NP: een Droomplek.

Monfragüe behoort tot de hoogtepunten voor natuurliefhebbers in Spanje. Hier leven veel met uitsterven bedreigde diersoorten. Een rustige plek om te bezoeken tijdens je vakantie of rondreis door de Extremadura. Ideaal voor liefhebbers van wandelen, vogelen en landschappen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Castillo de Monfragüe: bijzonder uitzicht over het gebied
  2. Salto del Gitano: de plek om monniksgier en Spaanse keizerarend te zien
  3. Overige dieren als Iberische lynx en talloze soorten roofvogels

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Monfragüe NP - Het hart van de Extremadura

Ontdek de 9 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet tientallen bijzondere roofvogels. Wandel langs meren, watervallen en rotsen. En zie moderne natuurbescherming.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.