Praag - Moderne duik in het verleden

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over het historische centrum van Praag. En over de UNESCO en de gevolgen ervan. Ook is er informatie over Adriaen de Vries, een van de weinige bekende beeldhouwers van ons land.

UNESCO Werelderfgoed

Details van het Oude Stadhuis.
Tony Hisgett

Het historische centrum van de stad staat sinds 1992 op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO. Dit houdt onder meer in dat de meeste gebouwen niet tegen de vlakte mogen, maar dat ook het interieur en het exterieur niet zo maar mogen wijzigen. En dat er geen nieuwe gebouwen bij mogen komen die het stadsgezicht schaden. Al is dat niet iets waar Praag bekend om staat. Alle nieuwbouw, zeker die in de buurt van de oude gebouwen wordt door diverse commissies behandeld, waaronder ook een commissie die alleen maar kijkt naar de schoonheid van de stad.

Adriaen de Vries

Praag heeft in de 16e en 17e eeuw een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. Ook op Nederlandse kunstenaars, al had Nederland niet echt een voedingsbodem voor bijvoorbeeld beeldhouwers. Dus trok Adriaen de Vries in de 16e eeuw naar Praag. De beeldhouwer boekt daar veel successen, onder meer door diverse werken te maken voor keizer Rudolf II. Opmerkelijk is dat deze beeldhouwer uit Den Haag inmiddels wereldberoemd is, behalve in ons eigen land. Hij stierf in Praag in 1626.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Praag - Moderne duik in het verleden

Praag - Moderne duik in het verleden

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta stil bij het opmerkelijk Astronomisch Uurwerk. Verken de Koninklijke route. En zie de John Lennon muur.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.