Praag - Moderne duik in het verleden

Mijn hoogtepunten

De tip van een toerist dat het Gouden Straatje vooral aan het einde van de dag mooi is blijkt een gouden tip.

Ik slenter langs de karakteristieke kleine huisjes. En kijk bij sommigen ook even binnen. Klein, maar fijn. Het past bij de sfeer die hier heerst.

Elk uur gaan twee kleine deuren open en zie je Christus en een parade van apostelen voorbij komen. En ik kijk verbaasd naar de grote rij toeristen die voor het Astronomisch Uurwerk staat te wachten. Maar ja, ik wil het eigenlijk ook wel zien. Dus sta ik er ook. En kijk naar de poppetjes die bewegen. En voor ik het weet is het weer voorbij.

Praag is niet alleen maar oude stenen. Aan het eind van de middag laat ik alles bezinken in één van de kroegen in Praag. En niet zomaar; een absintherie. Waar absint wordt geschonken van maar liefst 70% alcohol. Nu heb ik het echt lekker warm. Het is er gezellig druk en de lokale bevolking blijkt erg trots op hun stad te zijn. Terecht.

De John Lennon-wall ligt vlakbij de beroemde Karlsbrug. Een jonge muzikant zingt nummers van de overleden Beatle, enkele anderen maken een tekening met tekst op deze muur die is geïnspireerd door Lennon. Een mooi moment om even bij stil te staan.

Als ik de Praagse Burcht verken merk ik dat deze inderdaad extreem groot is, maar vooral groots. Het past dan ook nauwelijks op welke foto ik ook maak. Het moet een megaklus zijn geweest om dit te ontwerpen, maar ook om te bouwen. De sfeer is nog steeds aanwezig, al ben ik wel blij met de gids. Die kan alles duiden en de stad komt echt tot leven, anders was het te oppervlakkig geworden vrees ik.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Praag - Moderne duik in het verleden

Praag - Moderne duik in het verleden

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta stil bij het opmerkelijk Astronomisch Uurwerk. Verken de Koninklijke route. En zie de John Lennon muur.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.