Cappadocië - Extreem geërodeerd sprookjeslandschap

Publiekstrekkers

Cappadocië telt veel publiekstrekkers. De valleien hebben passende namen als Rozen Vallei, Duiven Vallei en Abrikoos Vallei. En meer.

3. Ondergrondse steden

engels: Underground Cities
Om zich te beschermen werden bijzondere stenen deuren gebruikt, die voor de ingang konden gerold.
Elena Pleskevich

In Cappadocië zijn in totaal meer dan 40 ondergrondse steden ontdekt. Die al sinds mensenheugenis worden gebruikt. Zo zijn er Romeinse graftombes gevonden en een graanmolen van de Hettieten. Maar ze zijn vooral bekend vanwege de christenen, die in tijden van gevaar deze schuilplaatsen in vluchtten. Zij hebben de steden ook verder uitgebreid. Elke stad bevat verschillende sluipgangen die konden worden afgesloten met molenstenen die alleen van binnenuit bediend konden worden. De steden hebben een ingenieus luchtverversingssysteem met verticale schachten van soms wel 80 meter diep. Ook waren er regenputten, opslagplaatsen voor voedsel en tal van wijnfabrieken. De bewoners konden het hier wekenlang vol houden.

Enkele steden zijn te bezoeken:


Derinkuyu
Deze stad is in 1963 bij toeval ontdekt. Deze immense stad heeft zeven verdiepingen met huizen, kerken, gemeenschapsruimtes, enzovoort. Wetenschappers deken dat hier wel 200.000 mensen konden leven in gevallen van nood. De ondergrondse stad van Derinkuyu ligt vlak bij het dorp Derinkuyu.


Kaymakli

In 1964 werd een tweede ondergrondse stad opgegraven. Deze ligt aan de rivier de Kizilirmak bij Kaymali.


Tatlarin (ook wel Acigol genoemd)
Deze in 1975 ontdekte stad was zwaar verwaarloosd. Inmiddels is hij schoongemaakt en verlicht. Bijzonder is hier dat er toiletten zijn gemaakt in de rotsen. Vlak bj de ondergrondse stad ligt de ondergrondse Tatlarin-kerk met veel intacte fresco's. Tatlarin ligt langs de hoofdweg tussen Aksaray en Nevsehir, vlakbij het dorpje Acigol.

Deel

Meer over deze droomplek

Cappadocië - Extreem geërodeerd sprookjeslandschap

Cappadocië - Extreem geërodeerd sprookjeslandschap

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel tussen de feeënschoorstenen. Slaap in een heus grothotel. Zie eeuwenoude muurschilderingen en laaf je aan Peribacasi.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.