Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Doen!

Natuurlijk moet je de beroemde moskeeën zien, maar Istanbul biedt veel meer. Hieronder tips voor een geslaagde stedentrip.

7. Proef de Turkse keuken

Een koude ochtend in de winter in Istanbul.
Corno van den Berg

Op straat en in de restaurants van Istanbul kun je kennis maken met de rijke Turkse keuken:

  • Dürüm (wat 'opgerold' betekent) is een ronde, platte deegpannekoek vol vlees en/of groenten. Het is hier vooral een lunch.
  • Bij Gözleme wordt de pannenkoek gebakken traditioneel gevuld met spinazie, fetakaas en wat vlees (of ei). En dichtgevouwen. Tegenwoordig wordt ook aardappelen, worst en gehakt gebruikt.
  • Kebab is de simpele Turkse benaming voor 'vlees' als kip, rund en schaap. Perzische kebab is een spies met gekruid vlees, waarbij groenten worden geserveerd. Een broodje kebab is gesneden vlees van de grill.
  • De ultieme kennismaking is mezze, een voorgerecht van diverse kleine hapjes. Met keuze uit vlees, vis, groenten, salades, enzovoort. Je kunt hier gemakkelijk een hoofdmaaltijd van maken.


Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Ontdek de 23 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hap naar adem in een hamam. Pendel met de boot van Europa naar Azië. Ding af op de bazaar. En duik in het leven van Atatürk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.