Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Gaan!

Beste tijd:
Het voor- en najaar zijn de beste tijd om te gaan. Dit geldt zowel voor het klimaat als de drukte. Ook al wordt het in deze seizoenen snel drukker. Een alternatief is de winter, die vergelijkbaar is met de onze. Dan is het relatief rustig in de stad (en bij de publiekstrekkers). Ook is er dan, ondanks de lage temperaturen, redelijk vaak een zonnetje te zien.

Let op!
In de zomer kun je lange wachttijden voor bijvoorbeeld de Hagia Sophia verwachtten.


Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld De Blauwe Moskee tijdens de gebedsdiensten dicht is voor toeristen.

Daarnaast is het even wennen aan alle verkopers die je continu aanspreken. Zeker zodra je interesse toont in iets. De beste manier is om kort terug te antwoorden of om helemaal niets terug te zeggen. Op de markten wordt 'echt' antiek aangeboden tegen hoge prijzen. Als je geen kenner bent loop je grote kans een kat in de zak te kopen. Daarnaast ligt er veel merkkleding voor opvallend lage prijzen. Hoezo nep?


Hoe kom ik er?
Istanbul is vanuit Nederland makkelijk bereikbaar en wordt door diverse luchtvaartmaatschappijen aangeboden. De stad ligt op zo'n 3,5 uur vliegen. Vanaf Ataturk Airport gaan sneltrams naar het centrum van de stad.

Istanbul op de kaart

Meer over deze droomplek

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Ontdek de 23 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hap naar adem in een hamam. Pendel met de boot van Europa naar Azië. Ding af op de bazaar. En duik in het leven van Atatürk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.