Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Publiekstrekkers

Blauwe Moskee, Hagia Sophia, Topkapi Paleis, Archeologisch Museum, Oude Muur en Basilica Cisterne. Het is een kleine opsomming van al het moois in Istanbul.

13. Basilica Cisterne (of Verzonken Paleis)

lokaal: Yerebatan Sarayi
De fraai uitgelichte Basilica Cisterne.
Denkrahm

Het Basilica Cisterne is niet één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. Het is geen paleis, maar een Byzantijnse ondergronds waterreservoir uit de 6e eeuw. Het werd aangelegd tijdens de heerschappij van keizer Justinianus en vormde de watervoorziening van het paleis en de omliggende gebouwen en parken. Boven de gewelven zijn paden aangelegd, 336 pilaren ondersteunen het geheel. Het waterreservoir is bijzonder rijk gedecoreerd. Het waterreservoir werd overigens tot in de 15e eeuw gebruikt. James Bond peddelde hier in 1963 rond in de film 'From Russia with Love'. In 1985 werd gestart met het verwijderen van de vele modder die inmiddels op de bodem lag. Inmiddels is het gebouw weer in ere hersteld, al zijn de betonnen wandelpaden weinig authentiek. De opmerkelijk kleine ingang ligt aan de Yerebatan Caddesi.

Deel

Meer over deze droomplek

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Ontdek de 23 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hap naar adem in een hamam. Pendel met de boot van Europa naar Azië. Ding af op de bazaar. En duik in het leven van Atatürk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.