Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Publiekstrekkers

Blauwe Moskee, Hagia Sophia, Topkapi Paleis, Archeologisch Museum, Oude Muur en Basilica Cisterne. Het is een kleine opsomming van al het moois in Istanbul.

19. Beylerbeyi-paleis

Eén van de binnenzwembaden in het Beylerleyi-paleis.
Olgu Aytac

Het Beylerbeyi-paleis werd tussen 1861 en 1876 gebouwd in opdracht van sultan Abdülaziz. De sultan gebruikte het paleis als ontvangstruimte voor buitenlandse staatshoofden en andere belangrijke bezoekers. Het ligt aan de Aziatische kant van Istanbul aan de Abdullahağa Caddesi. Bij het paleis zijn twee badpaviljoens gebouwd, één voor de mannen en één voor de vrouwen. Architect Sarkis Balyan hield de bouwstijl van het barokke paleis vrij sober, maar het interieur is weelderig. Naast uitbundige gouden kroonluchters zijn overal kleurrijke tapijten te zien. Nadat sultan Abdül Hamit in 1908 werd afgezet, verbleef hij de twee laatste jaren van zijn leven in dit paleis. Het is het grootste Ottomaanse Paleis op het Aziatische deel van Istanbul.

Deel

Meer over deze droomplek

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Ontdek de 23 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hap naar adem in een hamam. Pendel met de boot van Europa naar Azië. Ding af op de bazaar. En duik in het leven van Atatürk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.