Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Publiekstrekkers

Blauwe Moskee, Hagia Sophia, Topkapi Paleis, Archeologisch Museum, Oude Muur en Basilica Cisterne. Het is een kleine opsomming van al het moois in Istanbul.

9. Oude Muur

Eén van de vele poorten in de Oude Muur.
Corno van den Berg

Istanbul herbergt het grootste Byzantijnse overblijfsel ter wereld. Een muur, die in de 4e eeuw door de Romeinse keizer Theodosius II werd gebouwd. En later verder werd uitgebreid. Om het Europese deel te beschermen tegen invallen van over land. De muur strekt zich uit van de Marmarazee tot de Gouden Hoorn. Hij is 6,5 kilometer lang, tot twaalf meter hoog en vijf meter dik, uitgerust met 96 uitkijktorens en aan weerszijden en diverse forten. In 1453 lukte het de Ottomanen erdoorheen te breken. Allerlei theorieën over het hoe en waarom doen de ronde. Waarschijnlijk gebeurde het met hulp van binnenuit, want de muur was bijna onoverwinnelijk. De doorbraak betekende het einde van het Byzantijnse Rijk en de Middeleeuwen.

Deel

Meer over deze droomplek

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Istanbul - Wereldstad op twee werelddelen

Ontdek de 23 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hap naar adem in een hamam. Pendel met de boot van Europa naar Azië. Ding af op de bazaar. En duik in het leven van Atatürk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.