Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Doen!

In deze bergen kun je talloze leuke excursies maken. Hierbij enkele populaire, maar ook minder bekende dingen die hier kunt doen.

8. Doe eens een Klettersteig

Een klettersteig op de Eiger.
Corno van den Berg
Een klettersteig (ook wel via ferrata genoemd) is een met staalkabels uitgezet parcours langs een steile rotswand. De staalkabel is op talloze plaatsen aan de rots bevestigd door middel van haken.

Je hebt een helm, klimgordel, twee speciale karabiners en een verbindingsstuk, voorzien van shockabsorber. En keer op keer klik je je vast aan de staalkabel, zodat je bij een val niet te ver naar beneden valt. Je mag de kabel gebruiken om je evenwicht te houden of jezelf eraan op te trekken. Let wel, deze sport is meestal niet eenvoudig, en je hebt meestal geen andere uitgangen, dus je moet door. Het is wel een bijzondere manier om je grenzen te verleggen.

En om je energie kwijt te raken. En als je een goede gids hebt kun je bijzonder genieten van een paar uur klimmen en klauteren. In een fraai decor, want er is er bijvoorbeeld één op de Eiger: de Rotstock.

Deel

Meer over deze droomplek

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de mooiste bergen van de Alpen. Zie de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer. En neem de beroemde trein naar de Jungfrau.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.