Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Doen!

In deze bergen kun je talloze leuke excursies maken. Hierbij enkele populaire, maar ook minder bekende dingen die hier kunt doen.

1. Neem de trein naar de Jungfrau

De diverse treinen hebben grote ramen, zodat je veel kunt zien.
Corno van den Berg
Het Jungfraujoch (3.454 meter) is het hoogste treinstation in Europa. En al in 1912 aangelegd. Het Jungfraujoch, zoals de Zwitsers het noemen, is het laagste punt op de bergkam tussen de Mönch (4.107 m) en de Jungfrau (4.158 m).

De Jungfraubahn is een zogenaamde tandradbaan waarmee je vanuit Kleine Scheidegg (2.061 m) door een 7 kilometer lange tunnel door de Eiger (3.970 m) en de Mönch (4.107 m) kunt reizen.

Onderweg stopt de trein onder meer op station Eigerwand, met een 'venster' in de levensgevaarlijke Eiger-noordwand. Waar talloze bergbeklimmers het leven hebben gelaten. De oorspronkelijke plannen de baan door te trekken tot net onder de top van de Jungfrau zijn nooit gerealiseerd. Al blijven de plannen bestaan.

Jammer is wel dat je bovenaan in de tunnel aankomt. Maar als je tunnel uitloopt, komt er een bijzonder panorama tevoorschijn. Hou er rekening mee dat het helemaal bewolkt kan zijn als je opstaat, maar dat je de zon boven de wolken kunt zien als je boven bent.

Deel

Meer over deze droomplek

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de mooiste bergen van de Alpen. Zie de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer. En neem de beroemde trein naar de Jungfrau.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.