Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Doen!

In deze bergen kun je talloze leuke excursies maken. Hierbij enkele populaire, maar ook minder bekende dingen die hier kunt doen.

20. Toon je lef met waterval-ijsklimmen

IJsklimmen in het laatste daglicht.
Corno van den Berg
Het is geen sport voor watjes, want je beklimt immers een bevroren waterval. Met stijgijzers en pikkels (soort pikhouwelen). Het is zeker een sport voor mensen die graag iets nieuws willen proberen. En het is veilig, want je hebt veel beschermende kleding aan en een touw zodat je niet kunt vallen als je de grip verliest.

IJsklimmen, zoals het officieel heet, is ontstaan uit het bergbeklimmen. Veel alpinisten hadden problemen met gletsjers en het steeds extremere landschap (lees: steiler en kouder) vol ijs naarmate ze hogerop kwamen. Daar werden ijsklimtechnieken noodzakelijk en dus werd er speciaal klimmateriaal ontworpen.

Waarna durfals de meest steile watervallen te lijf gingen. Je hebt hier de keuze om enkele uren kennis te maken met de sport, maar bijvoorbeeld ook een cursus van enkele dagen. Voor wie een waterval van meer dan vijftig meter de baas wil zijn.

Deel

Meer over deze droomplek

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de mooiste bergen van de Alpen. Zie de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer. En neem de beroemde trein naar de Jungfrau.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.