Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Doen!

In deze bergen kun je talloze leuke excursies maken. Hierbij enkele populaire, maar ook minder bekende dingen die hier kunt doen.

9. Zoek de alpenmarmot, gems en steenbok

Een Alpenmarmot.
Leo-Setä
De Alpen zijn het leefgebied van veel dieren. De drie dieren die veel toeristen graag willen zien, zijn de Alpenmarmot, gems en steenbok. Je moet geluk hebben, maar kunt het geluk wel een handje helpen.

Alpenmarmot: wie gaat wandelen, hoort de schelle roep van deze dieren al snel. Let wel, de dieren worden hier bejaagd en zijn dus relatief schuw.

Gems: ook deze worden in bepaalde tijden bejaagd, waardoor ze niet al te dichtbij komen. Eén van de beste plekken is het deel bij Schilt en First/Oberjoch, die via liften vanuit Grindelwald is te bereiken.

Steenbok: deze dieren leven in de hogere, steilere delen van het gebied en vermijden de plekken waar veel toeristen komen. Wie langere wandelingen gaat maken, kan deze dieren tegen komen op de rotsen, ook al zijn ze schuw.

Deel

Meer over deze droomplek

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de mooiste bergen van de Alpen. Zie de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer. En neem de beroemde trein naar de Jungfrau.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.