Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Gaan!

Beste tijd:

Dit gebied kan het gehele jaar worden bezocht. In de winter en het voorjaar kun je hier goed wintersporten (skiën, snowboarden, maar ook bijvoorbeeld ijsklimmen) alsook wandelen in de sneeuw naar diverse gletsjers.

Als de sneeuw smelt komen de wandelaars, bergbeklimmers en andere actieve vakantiegangers. In juni en juli staan er veel bergbloemen in bloei, waaronder orchideeën, gentianen en meer. En in augustus en (gedeeltelijk) september edelweiss. Wie de gletsjers op wil, kan dit het gehele voorjaar en zomer en (een deel van de) herfst doen.


Let op
Door de lange historie is dit een populair gebied voor toeristen. Zeker in de vakanties en het hoogseizoen is het vaak druk op de kortere (en makkelijkere) wandelingen, maar met name op de Jungfraujoch en de Sphinx. Wie vroeg op pad gat kan veel toeristen vermijden.

De Zwitsers verbazen zich er vaak over hoe onvoorbereid buitenlandse toeristen de bergen in gaan. Met veel te weinig ervaring, slechte kleiding (soms ook schoenen) gaan ze op pad. Om in de problemen te komen, of (erger nog) te verongelukken. Jaarlijks komen hier tientallen (!) mensen om, zorg dus dat je goed voorbereid bent. En bijvoorbeeld het weer goed in de gaten houdt.


Hoe kom ik er?
Interlaken is in twee uur te bereiken met de trein vanuit Zurich. En Zurich is op talloze manieren te bereiken, vanuit Utrecht is het 8,5 uur met de trein.

Je kunt ook met het vliegtuig gaan, Zurich is iets meer dan een uur vliegen vanuit Nederland. Wie met de auto wil gaan, het is ruim 850 kilometer vanuit Utrecht naar Interlaken. Hou wel rekening met de aanschaf van het Zwitsers Autobahnvignet.

Jungfrau, Eiger en Mönch op de kaart

Meer over deze droomplek

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de mooiste bergen van de Alpen. Zie de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer. En neem de beroemde trein naar de Jungfrau.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.