Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Mijn hoogtepunten

Ik sta bij een 'klettersteig' en kijk verticaal omhoog.

Dat is niet zomaar een klimwand, dit is bij de beroemde noordwand van de Eiger. Een fameuze berg onder bergbeklimmers. Ik ben geen bergbeklimmer, maar wil de uitdaging van de 'klettersteig' wel aan. Want ook dit is veelal verticaal klimmen, maar dan gezekerd via een staalkabel en soms met behulp van trappen en ijzeren pinnen. Maar het blijft een uitdaging voor de spieren.

Net als alle andere toeristen ga ik ook met de trein omhoog naar Jungfraujoch. En ja, het is druk hier. Het weer is perfect; blauwe lucht, zon en een paar wolken. Bergpieken zijn overal, de immense Aletschgletsjer ligt als een deken over het landschap. Ja, zo krijg je me wel stil. Zonder probleem.

Alpenkauwen zoeken op diverse plekken naar voedsel. Ze overleven hier al eeuwen, zonder probleem. Ook zie ik alpenmarmotten, die zich luidkeels laten horen als ik voorbij loop. En veel koeien, dus moet ik de klassieke foto maken van een koe in een decor waar je 'boe' tegen zegt.

Ik wandel over de alpenweiden, langs typische Zwitserse houten huizen, met links en rechts bergen met bovenop nog sneeuw. Ik kijk om me heen. De lokale bewoners halen het hooi voor de winter binnen, het dorpje verderop in het dal ligt er vredig bij. De zon daalt langzaam achter de bergen, het licht wordt zachter. Een rode gloed luidt het einde van mijn dag in.

Interlaken is één van de centra voor actieve buitensporten. Dus ga ik canyoning doen. Oftewel, ik volg een rivier die door de bergen stroomt. Met talloze obstakels: rotsen. Ik moet ze glijdend, springend, klimmend nemen om de route af te leggen. Een intrigerende reis, met veel 'slikmomenten'. Zoals bij een sprong van zo'n tien meter in een diepe poel. Maar ook bij het abseilen of het ziplinen, waarbij je halverwege moet loslaten en in de rivier valt. Gelukkig is er elke keer het ijskoude water om je weer in deze wereld te helpen.

Een vroege ochtend in de bergen. In mijn ogen de beste manier om dit gebied te beleven. Weg van de mensen, maar wel op schoot bij Moeder Natuur. Het wolkendek beneden me verhult de rest van de wereld. En het accentueert de bergen om me heen. Ik pak een broodje en wat fris uit mijn tas en heb één van de beste ontbijtjes in tijden.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Jungfrau, Eiger en Mönch: een Droomplek.

Het zijn sprekende namen: Jungfrau, Eiger, Mönch, Aletschgletsjer (één van de grootste gletsjers van het vasteland van Europa) en Bietschhorn. Dit is het hart van de Zwitserse Alpen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De blik op de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer is ongeëvenaard.
  2. Een decor van bergtoppen waar je u tegen zegt
  3. Het is een mekka voor actievelingen: wandelen, klimmen, rafting, parapente en meer.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Jungfrau, Eiger en Mönch - Dé toppen van de Alpen

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel langs de mooiste bergen van de Alpen. Zie de 23,5 kilometer lange Aletschgletsjer. En neem de beroemde trein naar de Jungfrau.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.