Belize Barrier Reef - Geboorte van een koraalrif

Gaan!

Beste tijd:
Het klimaat is subtropisch, dus het is overdag lekker warm. Het regenseizoen loopt van mei tot november, waardoor de beste tijd om het land te bezoeken van december tot maart is.

Belize ligt in het orkaangebied, waardoor er met name in september en oktober wel eens orkanen langs trekken. Met verwoestende gevolgen.


Let op!
Op verlaten of rustige eilanden komen bijtgrage muskieten voor. Ze houden zich met name op in dichte mangrovenbossen. En kunnen massaal te voorschijn komen tegen het vallen van de avond. Ook is er een kans op zandvliegen op het strand. Dat merk je snel genoeg.

Hoe kom ik er?
De hoofdstad Belize City is het belangrijkste vertrekpunt voor een bezoek aan het koraalrif. Het rif zich strekt uit langs de gehele kust.


Dus zijn er overal gidsen en lokale touroperators te vinden. Vanuit Nederland gaan er directe vluchten naar Belize City. Vanuit Belize City kun je op verschillende manieren verder reizen. Watertaxi's kunnen je naar de grotere eilanden brengen, al kun je bijvoorbeeld ook vliegen naar Cayo Caulker.

Belize Barrier Reef op de kaart

Meer over deze droomplek

Belize Barrier Reef - Geboorte van een koraalrif

Belize Barrier Reef - Geboorte van een koraalrif

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel of duik in The Blue Hole. Zoek zeekoeien, walvishaaien, haaien en roggen. En ontdek de fraaie Caribische stranden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.