Monteverde - Graadmeter van de natuur

Publiekstrekkers

Wie Monteverde bezoekt, wil de quetzal zien. Volgens velen de mooiste vogel ter wereld. Maar dit nevelwoud telt veel meer dieren, waaronder veel kolibries en vlinders.

17. Jaguar

engels: jaguar latijn: panthera onca
Een jaguar in het wild zien is voor veel toeristen het absolute hoogtepunt.
Susan Renee

De jaguar is het grootste roofdier in Monteverde. Deze katachtige leeft een verborgen bestaan en wordt zelden gezien. Hooguit de pootafdrukken zul je tegen komen. Het dier lijkt op een luipaard (dat in Afrika voorkomt), maar is steviger gebouwd. Ook zijn de vlekken groter. Jaguars komen in bijna heel Zuid- en Midden-Amerika voor. Het dier is vooral in de ochtenduren en de schemering actief. Het is een echte opportunist en eet bijna alles dat zijn pad kruist. Ze leven graag in de buurt van water, en niet alleen in regenwouden zoals vaak wordt gedacht. Deze dieren komen ook in nevelwouden voor en in gematigde bossen met veel open plekken. Mensen worden overigens zelden aangevallen, het dier gaat ons liever uit de weg. Een ontmoeting is erg bijzonder.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Monteverde - Graadmeter van de natuur

Monteverde - Graadmeter van de natuur

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de mooiste vogel ter wereld: de quetzal. Struin door het vochtige nevelwoud. En ontmoet de Quakers, de grondleggers van het gebied.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.