Monteverde - Graadmeter van de natuur

Publiekstrekkers

Wie Monteverde bezoekt, wil de quetzal zien. Volgens velen de mooiste vogel ter wereld. Maar dit nevelwoud telt veel meer dieren, waaronder veel kolibries en vlinders.

23. Quetzal

engels: resplendent quetzal latijn: pharomachrus mocinno
Een quetzalmannetje toont zijn verenpracht in Monteverde.
Fabio Bretto

De quetzal is de onbetwiste koning van het nevelwoud. Deze vogels zijn makkelijk herkenbaar. De vogel zelf wordt zo’n 35 cm, maar de staart van een mannetje kan wel een meter lang worden en bestaat uit enkele extreem lange veren. Daarnaast vallen de fluorescerende rode kleur op de borst en de groene kleur op de rug van de dieren op. De vrouwtjes zijn veel soberder uitgedost. De vogels eten vooral vruchten, zoals wilde avocado’s. Maar ook insecten en spinnen behoren tot hun menu. Deze vogel maakt deel uit van veel Indiaanse legendes. Zoals bij de Azteken, waar Quetzalcoatl, de god van de wind en de cultuur. De dieren worden hier geregeld gezien, met name gidsen weten waar ze moeten zoeken. Soms lokken ze de dieren met het nabootsen van hun lokroep.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Monteverde - Graadmeter van de natuur

Monteverde - Graadmeter van de natuur

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de mooiste vogel ter wereld: de quetzal. Struin door het vochtige nevelwoud. En ontmoet de Quakers, de grondleggers van het gebied.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.