Tikal NP - Maya-centrum in de jungle

Publiekstrekkers

De lijst met tempels in Tikal is lang. Althans diegene die ontdekt zijn. Maar er zijn ook pleinen en akropolissen te zien. Met elk een eigen verhaal.

9. Balspel

Het beroemde balspelveld in Tikal.
Alkainel

In Tikal zijn tot nu toe zeven speelvelden voor het Maya-balspel gevonden, dat in het Spaans 'juego de pelota' wordt genoemd. Een keihard spel, aangezien de verliezers slechts twee keuzes hadden hoe ze werden gedood. Voor het volgende spel werd hun hoofd gebruikt, of ze werden net zo lang van de trappen afgerold tot ze dood waren. Dit alles staat vermeld de diverse stèles die zijn gevonden. Maar over de spelregels is minder bekend. Duidelijk is dat de bal met het lichaam (en dus niet handen en voeten) moest worden gespeeld. Een van de theorieën is dat bal door een ronde ring moest worden gespeeld om te scoren, maar niet bij alle speelvelden zijn deze ringen gevonden. Waarschijnlijk bestond een team uit meerdere spelers. Wetenschappers denken dat deze spelen bedoeld waren als mensenoffers, waarom de Maya's bekend staan.

Deel

Meer over deze droomplek

Tikal NP - Maya-centrum in de jungle

Tikal NP - Maya-centrum in de jungle

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Beklim de steile trappen van de Maya-tempels. Tuur over de jungle. Zie hoe de stad langzaam weer opbloeit. Zoek de huidige bewoners van Tikal.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.