Chichén Itzá - Mysterieuze Maya-stad

Gaan!

Beste tijd:
Wie de 'equinox' wil meemaken kan het beste rond 20 en 21 maart (begin van de lente) of 21 of 22 september (begin van de herfst) gaan. Dan 'kronkelt' de slang via de Piramide van Kukúlcan naar beneden. Overigens ook de dagen rondom deze twee data is het fenomeen wel te zien. Hou er wel rekening mee dat je niet alleen bent.

Het voorjaar en de herfst zijn ook zonder de 'equinox' goede seizoenen om hier heen te reizen. Tussen juni en eind september is het mogelijk dat een orkaan hier voorbij raast, maar de zomerse temperaturen zijn dan eigenlijk toch veel te hoog.


Let op!
Veel toeristen komen vanuit Cancún of Merida en lopen hier op het heetst van de dag rond. Wees slim en blijf in de buurt slapen, zodat je de volgende ochtend in alle vroegte (en rust) kan rond struinen.

Bij de ingang kun je voor een paar centen een gids huren. Hun kennis kan een absolute meerwaarde zijn, zodat de stad echt begint te leven. Test zijn kennis (en Engels als je geen Spaans spreekt) vooraf, zodat je niet teleurgesteld wordt.


De lokale bevolking profiteert nauwelijks van alle toeristen die jaarlijks Chichén Itzá bezoeken. Ze proberen vaak met souvenirs wat geld te verdienen, in de souvenirs is vaak hun achtergrond, de Maya's, terug te vinden. Wie ze dus wil steunen gaat hier dus niet met lege handen weg.

Hoe kom ik er?
De wereldberoemde badplaats Cancún ligt op 205 kilometer, van waaruit talloze dagtrips naar Chichén Itzá worden aangeboden. Net als vanuit Merida, dat op 116 kilometer ligt. Naast de ruïnes liggen diverse hotels en restaurants.

Chichén Itzá op de kaart

Meer over deze droomplek

Chichén Itzá - Mysterieuze Maya-stad

Chichén Itzá - Mysterieuze Maya-stad

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Maak de jaarlijkse equinox mee. Reinig je lichaam op de Maya-manier. En zie de beruchte offerplaatsen, de 'chac mools'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.