Teotihuacan - Godenstad van een onbekend volk

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over de belangrijkste onderzoeken en archeologische vondsten in Teotihucan. Maar ook de bedreigingen.

Oprukkende beschaving

Een van de problemen waar de stad mee te maken heeft is de oprukkende beschaving. In 2004 was er een grote discussie omdat de grote Amerikaanse keten Wal-Mart een winkel vlakbij de ruïnes wilde openen. Ook al was Wal-Mart een van de vele winkels, feitelijk is het een discussie over hoe ver de moderne beschaving op mag rukken bij dit soort belangrijke archeologische plekken.

Onbekende bewoners

Doordat er relatief weinig bekend is over de voormalige bewoners, blijven wetenschappers onderzoek doen ter plekke. Waarbij opvallend veel fresco's worden gevonden, die vaak een strijdtoneel weergeven of een kijkje in het dagelijks leven van de stad. Ook zijn er dodenmaskers gevonden met ogen en tanden van been, wat erg realistisch over komt. Elk detail legt een klein deel van de geschiedenis van Teotihuacan bloot. En brengt wetenschappers dichter bij het ontrafelen van de vele mysteries.

Restauraties

Soms kun je wetenschappers of studenten aan het werk zien bij Teotihuacan.
Corno van den Berg

Al in 1910 wordt de Piramide van de Zon in Teotihuacan totaal hersteld om het honderdjarige bestaan van de Mexicaanse onafhankelijkheid te vieren. Overigens verlopen de restauraties niet altijd zonder discussie. Foto's vanuit de lucht tonen aan dat de diverse tempels niet in verhouding zijn herbouwd. Terwijl ze dat waarschijnlijk in het verleden wel waren.

Mede daarom pleiten sommige wetenschappers voor een nieuw restauratieproject waarbij deze fouten teniet worden gedaan. Maar lang niet alle gegevens zijn bekend over hoe de tempel er bij lag zo'n 100 jaar geleden. En dus moet dan opnieuw de grens worden opgezocht van de 'creatieve' restauratie, zoals het vaak smalend wordt genoemd.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Teotihuacan - Godenstad van een onbekend volk

Teotihuacan - Godenstad van een onbekend volk

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de onbekende Teotihuacanen, de makers van de stad. Bewonder de dans van de Vogelmannen. En zie archeologen aan het werk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.