Teotihuacan - Godenstad van een onbekend volk

Gaan!

Beste tijd:
In januari, februari en maart is de temperatuur aangenaam (gemiddeld 18 tot 23 graden) en valt er relatief weinig neerslag. Ook de maanden er na zijn nog redelijk, al is er een kans op een bui.

Juni, juli en augustus vormen het regenseizoen, waardoor het vaak bewolkt is en een regenjas een noodzaak is. Maar voor een fotograaf levert het wel vaak dramatische luchten op die deze bijzondere plaats eer aan doen.


Let op!
Teotihuacan wordt steeds populairder. Ook omdat het vanuit Mexico-Stad makkelijk te bereiken is. Ga dus vroeg op pad of arriveer hier juist laat om bijvoorbeeld de zonsondergang te zien. Dit zijn ook betere tijden om foto's (of een video) te maken. En probeer weekenden te vermijden.

Terwijl je hier rond loopt zul je vaak lastig gevallen worden gevallen door verkopers van allerhande prullaria. Maar hier zitten ook grafrovers bij die echte beelden of juwelen verkopen. En als jij het koopt blijven deze illegale praktijken bestaan.


Hoe kom ik er?
Teotihuacan ligt ongeveer 40 kilometer buiten Mexico-Stad. Teotihuacan is eenvoudig te bereiken via de talloze bussen die dagelijks tot de ingang van de ruïnes rijden.

Verder lezen:

Teotihuacan op de kaart

Meer over deze droomplek

Teotihuacan - Godenstad van een onbekend volk

Teotihuacan - Godenstad van een onbekend volk

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de onbekende Teotihuacanen, de makers van de stad. Bewonder de dans van de Vogelmannen. En zie archeologen aan het werk.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.