San Blas-eilanden - Het land van de Kuna-indianen

Gaan!

Beste tijd:
De San Blas-eilanden zijn het gehele jaar te bezoeken en kennen zo'n twee seizoenen.

Het droge seizoen duurt van december tot en met april, de dagen zijn dan warm en ideaal om van de zon te genieten en te zwemmen.

Het natte seizoen is van mei tot en met november, wanneer er bijna dagelijks een stevige bui valt. Dit is het seizoen dat de temperatuur ideaal is voor activiteiten als kajakken, wandelen, vissen, snorkelen en meer.


Let op!
San Blas kent maar een paar plaatsen om te overnachten. En dit zijn niet de luxueuze accommodaties die je vaak ziet op dit soort tropische bestemmingen. De meeste lodges zijn basic, maar hebben wel muskietennetten en een restaurant. Je kunt vooraf van alles regelen, wat op zich wel handig is. Hou er sowieso rekening mee dat er op de eilanden weinig voorzieningen zijn.


Hoe kom ik er?
Vanuit Panama City is het als alles mee zit ongeveer 5 uur rijden. Dit is echter grotendeels over een onverharde weg door de jungle, die halverwege een rivier kruist. Een erg mooie rit, maar houd er rekening mee dat u uw bestemming ook wel eens niet zou kunnen bereiken.

De beste manier is per vliegtuig. Vanuit Panama-city zijn er diverse vluchten naar El Porvenir. De luchtduur is iets meer dan een half uur. Van de kleine luchthaven gaan bootjes naar de lodges en dorpjes.

Verder lezen:

San Blas-eilanden op de kaart

Meer over deze droomplek

San Blas-eilanden - Het land van de Kuna-indianen

San Blas-eilanden - Het land van de Kuna-indianen

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de bijzondere Kuna-indianen, vaar tussen de honderden palmeilandjes en voel de rust van de idyllische tropen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.