San Blas-eilanden - Het land van de Kuna-indianen

Mijn hoogtepunten

De ontmoeting met een paar Kuna-vrouwen is uniek.

  • Een vrouw kijkt me indringend aan. Zij is voor mij heel anders, maar dat is natuurlijk andersom ook zo. Ze kijkt naar mijn t-shirt, mijn korte broek en slippers. Ik kijk naar haar diverse versieringen in het gezicht, de kleurrijke kleding en besef me ineens dat ik voor haar eigenlijk heel lang ben, maar vooral ook saai. De wandeling door één van de dorpjes is zowel mooi als confronterend.

  • De landing op het luchthaventje is uniek. Of eigenlijk is het een strip in het woud, een landingsbaan die eindigt in zee. Het piepkleine overheidsgebouwtje heeft weinig functie, hooguit voor mensen om er op te klimmen om te kijken of ze ontvangst met hun mobiele telefoon hebben. Enkele indianen staan bij het kapotte hek te wachten, het is wel een cultuurschok als je zo uit Panama City arriveert.

  • Een boottochtje tussen de eilanden door werkt erg rustgevend. Op sommige eilanden zijn strandjes, ideaal voor een tussenstop. Het water is extreem helder en de zon schijnt. Geen andere toeristen, dit moet het paradijs zijn.

  • Mijn hutje ligt boven het water. Het uitzicht is spectaculair met stranden, palmbomen en daarachter de heuvels en bossen op het vasteland. De zee ruikt fris, in de hangmat voel ik de hangmat, ik hoor het klotsen van het water en verder is het stil. Dat is pas heerlijk slapen.

  • Een lunch hier is; buiten zitten, een cocktail of biertje drinken en verse vis eten in een decor dat van bomen, strand en zee. Alle zintuigen genieten…

  • Ik blijf hier foto's maken, met zeer mooie resultaten. Wat alltijd en heerlijk gevoel geeft. Ter plekke, maar ook later thuis. Al komt dan ook heimwee naar boven.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

San Blas-eilanden: een Droomplek.

De San Blas-eilanden zijn synoniem voor zon, zee en strand. Maar hier leven ook zo'n 300.000 Kuna-indianen, die nog veel van hun traditionele levensstijl hebben bewaard. De 357 eilandjes (of meer) liggen voor de Caribische kust van Panama, die nog nauwelijks ontwikkeld zijn.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Een ontmoeting met de Kuna-indianen, hun leven, hun opvallende kleding en tradities.
  2. Varen langs de vele palmeilandjes en zwemmen in het warme water.
  3. Met het vliegtuig arriveren op de erg kleine luchthaven, een unieke belevenis.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

San Blas-eilanden - Het land van de Kuna-indianen

San Blas-eilanden - Het land van de Kuna-indianen

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de bijzondere Kuna-indianen, vaar tussen de honderden palmeilandjes en voel de rust van de idyllische tropen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.