Musandam - De fjorden van Arabië

Gaan!

Beste tijd:
De koelste maanden zijn van oktober tot en met maart. De gemiddelde temperatuur ligt dan dichter bij de 20 dan de 30 graden.


Let op!
Kan hier heel warm worden, met name in de periode vanaf maart tot en met oktober. Goed voorbereid op pad kan dan geen kwaad. Neem altijd genoeg te drinken mee. Musandam is toeristisch nog niet erg ontwikkeld, wat het reizen zowel aangenaam als wat lastiger kan maken. De beste manier om veel te zien is om een gids met auto te regelen, zodat je eenvoudig van A naar B komt.  


Hoe kom ik er?
Musandam is een exclave, dit wil zeggen dat het niet verbonden is met de rest van Oman. Het schiereiland wordt volledig omringd door de Verenigde Arabische Emiraten. Het hoofdstadje Khasab heeft een klein vliegveld, waardoor je eenvoudig vanuit de hoofdstad Muscat naar Musandam kunt vliegen. Al kun je ook reizen per weg; de afstand is ruim 500 kilometer over verharde wegen.

Verder lezen:

Musandam op de kaart

Meer over deze droomplek

Musandam - De fjorden van Arabië

Musandam - De fjorden van Arabië

Ontdek de 6 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de kale fjorden in een extreem heldere zee. Vaar in een traditionele zeilboot; een dhow. Spot tientallen dolfijnen. Snorkel met schildpadden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.