Antarctica ook op Google Street View en World Wonders

18 juli 2012 Corno van den Berg

Google Street View blijft uitbreiden. Al in 2010 waren er afbeeldingen van Antarctica te zien met onder meer pinguïns. Maar nu zijn er beelden toegevoegd van historisch belangrijke plekken op het continent. De collectie is te zien op de indrukwekkende World Wonders-site van Google.

 

Enkele foto's

 

 

 

 

 

Google Wonders

Het zevende continent spreekt tot de verbeelding, met name bij natuurliefhebbers. Vanaf vandaag kunnen nieuwsgierigen 360-gradenfoto's op Google Wonders bekijken van populaire gebieden voor toeristen alsook de hutten van beroemde expedities naar de Zuidpool. Daarin zie je bijvoorbeeld de materialen die de reizigers door de jaren heen gebruikten. De beelden zijn gemaakt door Google-medewerkers met een lichtgewicht camera en een fisheye lens. De auto's die Google normaal gebruikt voor Street View zijn immers niet geschikt om ook op Antarctica foto's te nemen. Onder meer Scott’s hut, een gebouw gebruikt tijdens de Britse expeditie Terra Nova tussen 1910 en 1913, is te bekijken. Ook South Pole Telescope, Shackleton's Hut, Cape Royds Adélie Penguin Rookery en de Ceremonial South Pole zijn er te vinden.

 

De mooiste reis ter wereld

Ik reisde in november vorig jaar af naar op Antarctica, de Falklandeilanden en Zuid-Georgia. Lees mijn avonturen in de uitgebreide Special over die reis.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!