Blik in de toekomst: Luxe resorts op drijvende eilandjes

3 april 2014 Laika Swinkels

Je eigen drijvende eilandje in de Indische oceaan. Het klinkt als een droom, maar op de Maldiven zijn ze bezig om het project te realiseren. Het eiland is eigenlijk een grote boot. Je kunt het namelijk zelf verplaatsen. Het privéresort is voorzien van een zwembad en een heel bijzondere kelder waar je de exotische onderwaterwereld kunt bewonderen. De foto’s en video zien er in ieder geval veelbelovend uit.

De eilandjes werken op zonne-energie. De zonnepanelen zitten verwerkt in het speciale glas.

Het resort biedt zowel boven als beneden spectaculaire uitzichten.

De slaapkamer in het luxe resort is voorzien van een jaccuzi.

De keuken heeft een bijzonder uitzicht.

De indeling van het privéresort.

Het project moet er zo uit gaan zien. De eilandjes deinen mee met de zee waardoor het stijgende zeewater geen probleem meer is.

Dit wordt wellicht de toekomst voor toeristen in de Maldiven. Het gehele project is bedacht door architect Michele Puzzolante.


Check ook de video:

Volgens geleerden ligt, door het stijgende zeewater, de talloze eilandjes van de Maldiven als eerste onder water. Daarom vindt de overheid van de Maldiven dit futuristische ontwerp een sterk plan en zijn ze in gesprek gegaan met de maker Michele Puzzolante. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan: 145 miljoen dollar, ongeveer 105 miljoen euro. Extra bijzonder is dat dit droomresort volledig wordt aangedreven door zonne-energie. De zonnepanelen zitten verstopt in het glas en zet de warmte van de zon om in energie.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!