Boerderij van 1 miljoen in Wales te huur voor 1,50 euro

20 mei 2016 Corno van den Berg

Droom jij van ongekende uitzichten over de ruige kust van Wales? Wil jij rust en ruimte in de natuur? Dan is dit wat voor jou. The National Trust zoekt een beheerder voor een grote boerderij in de buurt van het beroemde Llandudno. Voor 1 pound per jaar (iets meer dan een euro). Een unieke kans.

The National Trust is een Britse regeringsorganisatie die natuurgebieden beschermd. Sinds vorig jaar zijn ze eigenaar van Parc Farm op de top van de beroemde Great Orme. Ze hielden een inzamelingsactie, nadat er plannen kwamen voor een golfbaan op de plek van de boerderij.

Het gebied moet herstellen van onder meer overbegrazing met schapen. Dus nu zoeken ze iemand die onder meer een moderne schaapherder wil zijn. En biologisch voedsel wil verbouwen.

In de omgeving van de boerderij in Wales groeien veel zeldzame plantensoorten. Algemeen directeur William Greenwood van de Trust: ,,Om dat in stand te houden is het vooral van belang dat moderne methoden van het boerenleven worden losgelaten. Anders zal dit kwetsbare gebied zich niet meer herstellen.”

,,En om iemand een kans te geven dit te realiseren halen we de geldfactor weg. Dus mag je de boerderij huren voor 1 pound per jaar."

Bekijk ook de video:

Wil jij een sabbatical van een jaar in Wales? Geef je dan op bij de National Trust.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!