Daal af in een oude vulkaan in IJsland

10 mei 2012 Corno van den Berg

Vulkanen zijn dodelijk. Maar ze behoren ook tot de mooiste natuurfenomenen op aarde. En IJsland heeft er genoeg. Je kunt daar nu de binnenkant van een vulkaan zien. De slapende vulkaan Thrihnukagigur toont haar geheimen ...

 

 

 

 

Verliefd op IJsland

Wie naar IJsland is geweest is verliefd. Het ruige landschap vol bergen en vulkanen lijkt regelrecht uit een sprookjesboek te komen. Hier is een actieve vakantie een uitdaging. Zeker nu je ook een vulkaan kunt 'nemen'. Een vulkaan met de onmogelijke naam Thrihnukagigur. De vulkaan is volgens berekeningen al zo'n 4.000 jaar inactief.

 

Om de Thrihnukagigur te bereiken, moet je wel wat doen. Eerst moet je veertig minuten over een lavaveld wandelen, waarna je met een kabellift afdaalt in de vulkaan. Aan touwen. Je brengt ongeveer een uur door in het hart van de Thrihnukagigur, in totaal duurt de excursie zo'n vier uur. Overal word je begeleid door een team van experts.

 

Een deel van je toegangsgeld wordt gebruikt om onderzoek te verrichten naar vulkanen. De vulkaan ligt op dertig minuten rijden van de hoofdstad Reykjavik. De prijs voor de excursie bedraagt zo'n 220 euro.

 

 

Meer info:

Ga dan kijken bij Inside Volcano Tour.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!