De privé-eilanden van rijke beroemdheden

3 januari 2013 Corno van den Berg

Johnny Depp vernoemde deze Kerst een strand op zijn privé-eiland naar zijn nieuwe vriendin. Een eigen eiland, het is een droom voor velen. Maar voor de rijke beroemdheden onder ons niet. Zij betaalden grof geld voor een eigen stekje. Maar dan heb je wel wat. Kijk zelf maar.

 

Acteur Johnny Depp is een beetje mensenschuw. Dat lukt hem aardig op Little Hall’s Pond Cay in de Caribbean. Hij vermaakt zich daar met zijn vriendin (Amber Heart en kids Lilly Rose en Jack) en met boeken lezen, schilderen en gitaar spelen. Deze kerst vernoemde hij een strand op zijn eiland naar zijn nieuwe liefde.

Ondernemer Richard Branson heeft al een tijdje Necker Island op de Britse Maagdeneilanden (in de Caribbean) in zijn bezit. Een beroemde plek, want hier trouwde Google's Larry Page in 2007, werd Mariah Carey vaak gespot en vierde Prins Harry vakantie voordat hij zijn inmiddels roemruchte toer door Las Vegas maakte.

Acteur Mel Gibson kocht in 2005 Mago Island op Fiji voor 9 miljoen dollar. Een eiland waar hij vanuit Australië, waar hij veel vertoeft, snel naar toe kan.

Acteur Eddie Murphy is eigenaar van het eiland Long Cay op de Bahama's. Hij kocht het in 2007 voor 15 miljoen dollar.

Acteur Leonardo di Caprio kocht in 2005 koraaleiland Blackadore Cay, vlakbij de droomplek Belize Barrier Reef. Het kostte hem slechts 1,75 miljoen dollar. Hij wil er een eco-resort op bouwen....

Celine Dion is anders, zoals de meesten weten. Geen tropisch paradijsje voor de zangeres, maar een eiland met de naam Ile Gagnon in de Canadese provincie Quebec. Dat ze kocht voor maar liefst 29.7 miljoen dollar.

Illusionist David Copperfield kocht het eiland Musha Cay in de Bahamas voor 50 miljoen dollar. Foto's van dit meer dan idyllische eiland gaan nog steeds de gehele wereld over. Met name die van het Two Mile Sandbar, een vreemde zandstrook in zee.

Paul Allen is de mede-oprichter van Microsoft en kocht Allan Island voor de kust van Seattle in de VS. Hij kocht het voor 13,5 miljoen dollar. En hij wilde bewust de naam van het eiland niet veranderen, want dat zou egoistisch lijken.

De rocker Tommy Lee kocht het eiland Griekenland in The World Islands in de Droomplek Dubai voor hemzelf en zijn ex Pamela Anderson. Hij vertelde te kiezen voor Griekenland omdat hijzelf van Griekse origine is.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!