Dineren in de meest bijzondere boomhut ter wereld

14 maart 2014 Laika Swinkels

Dit moet de meest bijzondere boomhut van de wereld zijn. Naast de fraaie architectuur kun je hier ook nog eens dineren. Via een verlicht pad dat steeds hoger door de bomen gaat, bereik je uiteindelijk de houten boomhut. Eenmaal binnen in het restaurant heb je een bijzonder uitzicht over de bossen. Iets voor jou?

Bijzonder idee
Dit ontwerp is niet zomaar ontstaan. Het blijkt een goed bedachte marketingstunt te zijn. Yellow Pages, in Nederland bekend als de Gouden Gids, bedacht een bijzondere marketingcampagne. Met deze campagne willen ze duidelijk maken dat je elk project kunt realiseren door het gebruiken van Yellow Pages. Deze uitdaging gingen de architecten Peter Eising & Lucy Gauntlett graag aan.

Ze besloten gebruik te maken van natuurlijke materialen zodat het ontwerp opging in de omgeving. Vanuit het restaurant kun je door de houten balken kijken. Het lange pad omhoog, dwars de bomen, geeft niet alleen een extra dimensie aan het ontwerp, maar zorgt er tevens voor dat ook mensen in een rolstoel kunnen genieten van een diner met een eindeloos uitzicht over de bomen.


 


 


 


 


 


 


 


 


  
In deze video kun je zien hoe dit bijzondere restaurant is gebouwd. Het realiseren van het project had aardig wat voeten in de aarde. Het kostte 66 dagen om alles af te krijgen.


Voor een viergangenmenu betaal je 85 euro per persoon. Het Yellow Treehouse restaurant is alleen voor groepen van dertig personen te boeken. Al genietend van het uitzicht een hapje eten, is niet verkeerd. Klein probleempje: Je hebt dus nog wel 29 anderen nodig voordat je naar binnen mag in het Yellow Treehouse.

Nieuw-Zeeland heeft nog veel meer bijzondere plekken

En ja, dit is wel een reden om naar Nieuw-Zeeland te gaan toch? Hier vind je de beste tips en foto's voor deze bijzondere droomplekken: Fjordland NP, Queenstown en Stewart Island.

Wil je meer van dit soort nieuwtjes?

Volg alles op Facebook en Twitter zodat je niets meer mist!

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!