Dit doen toeristen als ze een beer met jongen ontmoeten

28 mei 2015 Corno van den Berg

Van sommige video's schrik ik. Zoals deze. En dan niet van de zwarte moederbeer met haar jongen, maar met name van de toeristen. De video werd recent gemaakt in het beroemde Yellowstone Nationaal Park in de VS. En deze toeristen doen zo'n beetje alles wat je niet moet doen. Ontluisterend toch?

Op de video zie je toeristen die een moederbeer met haar drie jongen ontmoeten bij een brug in het park. Het is voorjaar, dus de moeder is op zoek naar eten voor haar jongen. En bij dit soort ontmoetingen zal een moederbeer altijd haar jongen verdedigen. Op de video is duidelijk te zien dat ze gestresst is en niet goed weet wat ze moet doen. Ze voert onder meer een nepcharge uit om de mensen weg te jagen.

De toeristen moeten echt beter weten. Wie het park bezoekt krijgt uitvoerige informatie hoe je je moet gedragen met wilde dieren. Dit is immers HUN terrein. Ik ben er twee keer geweest en de kans dat je hier beren tegen komt is heel groot. Dus kun je je maar beter goed inlezen. En je je er naar gedragen ...

Wat zou jij doen?
Als ik dan kijk naar het gedrag van de toeristen schrik ik. Veel van hen hebben meer aandacht voor hun camera, dan voor de dieren. En sommige mensen gaan rennen, zo'n beetje het domste wat je kunt doen. Andere mensen lopen weg zonder nog maar te kijken. terwijl je het dier altijd aan moet blijven kijken om te zien wat het doet. Als ze allemaal bijelkaar gaan staan hebben de dieren genoeg ruimte om te vertrekken.

Om eerlijk te zijn vind ik dit ontluisterend om te zien. Gelukkig was de moederbeer slim genoeg om niemand echt aan te vallen. Want als ze dat wel had gedaan, had zij waarschijnlijk een kogel gekregen.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden...

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!