Droombaan: Zoek het Noorderlicht in Fins Lapland

1 september 2016 Corno van den Berg

Soms komt er een absolute droombaan voorbij. Dit is er zo een. Het beroemde Arctic Snow Hotel in Rovaniemi (Lapland) zoekt mensen die in de nacht het Noorderlicht gaan spotten. Zodat ze de toeristen kunnen wekken mochten de dansende lichten aan de hemel verschijnen.

Het Arctic Snow Hotel heeft namelijk een alarmsysteem voor het Noorderlicht: jij.... De baan is voor 37 uur en je werkuren zijn van elf uur 's avonds tot half zeven in de ochtend. Als iedereen slaapt hou jij de hemel in de gaten en alarmeer jij iedereen als het Noorderlicht verschijnt. Bijzonder is dat de cabins van de gasten beschikken over glazen koepels, dus kunnen ze vanuit hun bed naar het Noorderlicht kijken.

Je krijgt ter plekke veel uitleg hoe je het beginnend noorderlicht kunt herkennen. En hoe je online het weer in de gaten kunt houden. De baan begint op 1 december en je zult moeten kunnen werken tot minimaal maart en mogelijk april. Er is een nadeel: je bent niet de enige die dit wilt.... Om mee te doen kun je een email sturen naar info@arcticsnowhotel.fi. Meer info hier (in het Fins).

Ik was vorig jaar in Fins Lapland op zoek naar het Noorderlicht. En werd vaak verrast; kijk maar.

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!