Droomplekken's Kieke genomineerd voor Frans Lanting Award

3 november 2014 Corno van den Berg

Medewerker Kieke van Droomplekken.nl is genomineerd voor de Frans Lanting Award, de eerste fotowedstrijd van National Geographic en het WNF. Het thema van dit jaar is 'waar land en zee elkaar raken'. Deelnemers werd gevraagd om de mooiste foto van een ontmoeting tussen land en zee vast te leggen. Uit bijna 5000 inzendingen werden er 25 foto's genomineerd. Op de video zie je alle nominaties en natuurlijk de foto van Kieke.

Zie hoe de selectieprocedure ging:

 

De Frans Lanting Award

De fotowedstrijd van National Geographic en WNF is vernoemd naar de wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting. Zijn missie; het verhaal van de aarde vertellen. Hij doet dat vol passie en zijn werkterrein bestrijkt de hele planeet, van pool tot evenaar en van woestijn tot regenwoud. Hij wil zo ook aandacht vragen voor het behoud van onze bijzondere natuur.

Reactie van Kieke

,,Zit je RTL Late Night te kijken, komt jouw orkafoto ineens voorbij. De bank was te klein en het plafond te laag! Iets waar je op hoopt en van droomt als amateurnatuurfotograaf; genomineerd worden voor dit soort wedstrijden. Een maand geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en foto’s ingestuurd voor de Frans Lanting Award met als Thema: Waar land en zee elkaar raken."

,,Dit is mijn kans dacht ik, deze foto heb ik gemaakt op het strand bij Punta Norte. De orka, die het strand opschiet voor een “catch of the day” in de vorm van een nieuwsgierige jonge zeeleeuw. En dan ben ik als één van de 25 foto’s genomineerd. Misschien is de nominatie wel meer dan winnen! Net als het gewaardeerd worden door Frans Lanting zelf, maar ook Sacha de Boer, Humberto Tan, André Kuipers en Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van National Geographic.''

Uit het juryrapport: 
'Een foto met een verhaal over de natuur. De orka voor de kust heeft een zeeleeuw van het strand gegrepen. Bij zo’n dramatische foto moet de fotograaf geduld hebben en attent zijn.'

Kieke: ,,Dat klopt. Ik heb daar bij mijn tweede bezoek aan Punta Norte 11 dagen in weer en wind uren en uren zitten turen over zee. Op zoek naar die zwarte rugvin. Maar dan heb je ook wat …… Win ik dit jaar de publieksprijs, omdat mijn foto het beste de ontmoeting vertelt ‘Waar land en zee elkaar raken’. Dat hangt af van jouw stem."

Stem mee!

Alle genomineerde foto's zijn te vinden op http://www.nationalgeographic.nl. Stem mee! Je kunt tot 26 november stemmen op één van de genomineerden. Tevens maak zelf dan kans op een prijzenpakket ter waarde van €60.

Wil je zelf orka's in het wild zien en/of orka's fotograferen?
Bekijk dan alle Droomplekken in Argentinië en in het bijzonder die van Valdés.
Of lees alles over waar je orka's kunt zien.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!