Eerste kijkje bij het luxe Waldorf Astoria Amsterdam

11 januari 2013 Corno van den Berg

Het luxehotel gaat pas begin 2014 open, maar de eerste foto's zijn al beschikbaar. Duidelijk is dat de hoteliers in Amsterdam er een geduchte concurrent bij krijgen. In Berlijn ging recent al een Waldorf Astoria open, dus als je niet kunt wachten ....

 

De panden aan de Herengracht op Google Maps:

 

 

De panden aan de Keizersgracht:

 

Het hotel komt in een zestal grachtenpanden aan de Herengracht in het centrum van de stad. Het is bijzonder dat zoveel panden tegelijk in de verkoop kwamen. Het gaat om het voormalige bankcomplex van MeesPierson aan de Herengracht 542-556 en Keizersgracht 679-689. Er komen 94 hotelkamers, er is 500 vierkante meter aan health club en spa en 400 vierkante meter zal voor vergaderruimtes en conferentieruimtes worden gebruikt. Waaronder ook de ruime binnentuin. Prijzen voor kamers zijn niet bekend gemaakt.

Waldorf Astoria Hotels is het luxemerk van hotelketen Hilton Worldwide. Het bekendst is het Waldorf Astoria New York, maar er zijn inmiddels wereldwijd 20 bestemmingen met een dergelijk luxehotel. Elk met een eigen verhaal en identiteit, maar wel met hetzelfde serviceniveau van het hotel in New York. Het Waldorf Astoria Amsterdam wordt het zevende hotel in Europa. Ook in Berlijn (net open), Edinburgh en Jeruzalem verschijnen deze bijzondere hotels.

 

Eén van de nieuwe kamers:

 

Dit wordt de lobby:

 

In het pand zitten nog diverse oude ornamenten:

Foto: Bureau Monumenten & Archeologie

 

Ga alvast kijken bij het nieuwe Waldorf Berlijn

Deel

Corno is nu op reis

Sri Lanka Een rondreis langs bekende en onbekende plekken.
Bekijk en reageer op mijn verslag

Mijn reisagenda