Fotoverslag van Winnaar Fotowedstrijd: West-Ierland

1 augustus 2014 Corno van den Berg

Ellen Wissink won 500 euro reistegoed bij de eerste Fotowedstrijd van Droomplekken.nl en Tix.nl. En ze won een publicatie van haar reis. Met haar man reisde ze recent naar het ruige West-Ierland en maakte deze foto's.De succesvolle fotowedstrijd in november van het vorig jaar werd gewonnen door Ellen. De uitslag van de fotowedstrijd (en de tien beste foto's) vind je hier.

Slieve League. Dit is de hoogste zeeklif van Europa - 601 meter hoog. Hier reisde ik door naar Donegal. Dit moest en zou ik zien. En we hadden geluk, het weer was schitterend. Je kunt hier een heel eind omhoog klimmen over een spectaculair kustpad. Voor het gedeelte boven aan de kliffen - One Man's Pass - moet je echter wel stalen zenuwen hebben. Dat was niet aan mij besteed.

Onze hotelbaas had ons hierover getipt. "Het mooiste strand van Ierland!", zei hij. Dat zal wel, dacht ik. Maar stiekem had hij misschien wel gelijk. Maghera Beach ligt ongeveer 10 km van Ardara. Het strand is eindeloos weids met een stel mooie duinen ervoor.

Bunbeg. Het ligt aan de kust, ongeveer 10 km van Mount Errigal - de hoogste berg in Donegal. 751 meter hoog is Mount Errigal, maar door zijn vorm lijkt het hoger. Mount Errigal ligt op de achtergrond, op de voorgrond ligt het wrak Cara Na Mara (Friend of the Sea). Dit scheepswrak ligt er al sinds de jaren 70.

Eén van de vele rustieke wegen in West-Ierland. Met zacht licht.

Ardara ligt geweldig mooi aan een grote baai die bij eb droogvalt. Ik heb bij het avondlicht veel door de heuvels gewandeld, en het uitzicht was telkens weer fantastisch mooi.

Bij Maghera Beach liggen vreemdgevormde scheve kliffen in het strand, die voor een deel begroeid zijn met langharige groene algen - fascinerend. Bij eb kun je grotten op het strand bekijken.

Glengesh Pass verbindt Ardara met Glencolumbkille. Dit gedeelte van Donegal is heel afgelegen. Ik heb eindeloos rondgereden en raakte echt mijn gevoel voor richting kwijt. Op veel plaatsen werd nog ouderwets turf gestoken.

Ook ik was recent in Ierland voor mijn serie reisverhalen The Great Outdoors; Op minder dan vier uur vliegen.

Meer foto's van Ellen kun je vinden op Tix.nl.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!