Gadget: Vaar in een haai, orka of dolfijn

6 juli 2012 Corno van den Berg

De gekste capriolen uithalen in het water. In een orka-onderzeebootje met motor. Of een dolfijntje. Het kan, deze bijzondere speeltjes zijn nu te koop voor mensen die graag in het water spelen. Goedkoop zijn ze niet, leuk wel.

Orka


 

Wat mensen allemaal verzinnen

Droom jij ook om ooit als orka's door het water te zwemmen? Dat kan nu, althans bijna. Deze wonderlijke boten halen 70 kilometer per uur en kunnen zowel boven als onderwater. Dus je kunt duiken, springen of gewoon over het wateroppervlak scheuren.

 

 

De Nieuw-Zeelandse uitvinder Rob Innes vindt dat de botenindustrie veel kan leren van de meest elegante waterdieren op aarde. Dus bedacht hij met zijn Amerikaanse collega Dan Piazza boten die lijken op deze dieren. Zoals orka's, walvissen en dolfijnen.

 

 

Al aan het begin van deze eeuw kwam de eerste dolfijnenboot op de Amerikaanse markt en volgden er veel meer. Je kunt ze kopen, maar ze worden ook al geëxporteerd naar bivjoorbeeld Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen voor luxe resorts. Waar jij ze dan kunt huren.

 

 

Prijzig

Goedkoop zijn de waterjet aangedreven Seabreachers, zoals ze worden genoemd, niet. De prijzen beginnen bij 65.000 dollar voor het basismodel. Maar dan heb je wel wat bijzonders.

 

 

Meer info:

Seabreacher.com

Deel

Mijn reisagenda

Sri Lanka

Binnenkort naar:

Sri Lanka, januari Malediven, januari

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!