Help chimpansees en ontmoet de beroemde Jane Goodall

1 april 2014 Corno van den Berg

De video van de vrijlating van de chimpansee Wounda was een ongekende hit op YouTube. Vooral het gedagzeggen van de beroemde apenkenner Jane Goodall levert unieke beelden op. Jane wordt op 3 april tachtig jaar en om dit te vieren heeft ze speciale acties opgezet. Waarbij jij kunt helpen. En je ook kans maakt op een Meet & Greet met Jane Goodall.

 Deze unieke video ging recent de gehele wereld over. Het chimpanseevrouwtje Wounda werd wees toen haar moeder werd vermoord door stropers. Zij was toen nog een baby. Jaren later wordt ze vrijgelaten en omhelst ze bij haar vrijlating Jane. Kijk maar:

Al jaren lang vangt de Jane Goodall Foundation in beslag genomen dieren op. Om ze na een herstelperiode uit te zetten op eilanden met tropisch regenwoud in de Kouilou rivier in Congo. Ook is een aantal chimps uitgezet in het nabijgelegen Conkouati National Park. En voor dit jaar heeft ze nog veel grotere plannen.

Ruim 50 jaar geleden begon Jane Goodall met het bestuderen van chimpansees en deed vele nieuwe ontdekkingen. Inmiddels besteedt ze al haar tijd en energie aan het redden van onze bedreigde planeet. Ze reist 300 dagen per jaar de wereld over, geeft lezingen en schrijft boeken. Jane Goodall haar werk is nog steeds hard nodig. Speciaal voor haar 80ste verjaardaag wil ze maar liefst 60 chimpansees vrij laten op speciaal aangelegde eilanden in Afrika.

En jij kunt helpen. Wie meedoet, maakt kans op twee kaarten voor een lezing van Jane Goodall op 11 mei aanstaande in Wageningen en een Meet & Greet met de vrouw die nog steeds in de top tien staat van de meest invloedrijke vrouwen van de wereld.


Meedoen?

Iedereen kan een bijdrage leveren aan één van deze twee projecten via www.janegoodall.nl. Succes! Wil jij deze fraaie dieren in het wild zien? Check dan mijn pagina over de chimpansee.


Wil je op de hoogte blijven?

Volg alles op Facebook en Twitter zodat je niets meer mist!

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!