Hierom moet je meedoen aan win-acties

4 augustus 2015 Corno van den Berg

Tot dusver was René van der Meiden alleen nog maar met zijn ouders op vakantie geweest. Of had hij korte tripjes gemaakt met vrienden. Tot hij meedeed aan een win-actie op internet en zijn ultieme droomreis mocht maken. In 23 dagen reed hij met zijn motor naar de Noordkaap in Noorwegen en weer terug. Ik wil graag weten wat zijn ervaringen zijn.

Maak je dromen waar. René, 23 jaar uit Hellevoetsluis, praat er vol overtuiging over. ,,Ik wilde altijd al een droomreis maken, maar had simpelweg het geld niet. Dus deed ik mee met een win-actie, zoals je ze wel vaker ziet op internet. Ze waren bij Côte d'Or op zoek naar een True Pleasure. Nou, die heb ik wel…”

,,Ik schreef mijn droomreis op; met de motor naar de Noordkaap. Rijden door de ruigheid van Noorwegen; de bergen, de wildernis. Staan op de Noordkaap. Ik heb al veel filmpjes gezien op YouTube. Dit moet ik ooit zien met mijn eigen ogen.”

,,Meestal hoor je niets meer van zo’n actie. Dan wint iemand anders. Maar nu word ik in eens gebeld. Ik kan mijn reis gaan maken. En alles wordt betaald; hotel, eten & drinken alsook de benzine. Ik ben er stil van.”

René rijdt al vanaf zijn 18e motor, op het moment dat het voor de wet mag. ,,Als kind had ik zelfs al een mini-bike, daarna een brommer en nu dus een Yamaha R6 Racer. Onderweg kwam ik vooral toerfietsen tegen, geen racemonsters zoals deze,” lacht hij.

Via Denemarken reist hij met de boot naar Noorwegen om daar via de weg 51 naar het noorden te rijden. Langs diverse toeristische trekpleisters als het Geirangerfjord, de Lofoten en steden als Trondheim en Alta. ,,Het is bijna 24 uur per dag licht, wat is het heerlijk om te rijden.”

Hij maakt de hele reis alleen. ,,Heerlijk,” roept hij meteen. Het is één grote belevenis. ,,Bij de poolcirkel begint het plots te sneeuwen. Voor ik het weet sta ik tussen een muur van sneeuw. Het is koud, ik ben maar snel extra handschoenen gaan kopen.”

,,Onderweg vertelt een motorrijder me dat je niet bij de beroemde wereldbol op de Noordkaap kunt komen met de motor. Bij aankomst zie ik inderdaad allemaal geparkeerde motors staan. Maar ik niet, ik zoek een route. Dwars door een greppel, maar ik haal het wel! Het mag niet, denk ik. Maar niemand heeft me weggestuurd, dus,” zegt hij lachend.

In totaal rijdt René tijdens zijn ultieme ‘Road Trip’ 8.226 kilometer. Hij maakt honderden foto’s, (een deel zie je hier) al willen ook veel toeristen met deze avonturier op de foto. ,,Zo’n reis verbroedert. Ik kan het iedereen aanraden. Maak je droomreis waar. Regel het zelf, of doe zoals ik het via een win-actie van Côte d'Or deed. Zij wilden helpen bij het realiseren van ultieme ervaringen die al veel te lang op het ‘to-do lijstje’ staan. Dat is gelukt."

Ook op Droomplekken.nl organiseer ik vaak win-acties. Om met me mee te gaan op reis om te zien hoe een reisjournalist werkt bijvoorbeeld. Of om een reis voor je gezin te winnen. Ik doe het als een soort bedankje voor jullie reacties, tips en interesse in Droomplekken.nl.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!