Kangaroo Dundee is de held van Australië

14 februari 2013 Corno van den Berg

De Australiër Chris Barnes ontving al 2.000 e-mails en 10 huwelijksaanzoeken. Waarom? Hij ruilde het comfort van de stad in voor een leven in de Australische Outback. Daar richtte 'Kangaroo Dundee' een opvangtehuis op. Hij heeft inmiddels al meer dan 200 kangoeroeweesjes gered. En je kunt hem bezoeken.
De Australiër gooide twintig jaar geleden zijn leven drastisch om. De omslag kwam nadat hij drie weesjes had gered en zich realiseerde dat babykangoeroes niet zomaar terug in het wild kunnen. Ze hebben dag en nacht verzorging nodig. En Chris Barnes moet hen dus overal mee naartoe nemen, zoals de supermarkt. En om de paar uur moeten ze de fles krijgen. Eigenhandig bouwde hij bij Alice Springs een opvangcentrum.
 De BBC maakte een serie programma's over deze bijzondere man. Waarna zijn mailbox overliep. Gesteund door alle aandacht wil hij nog meer doen om de dieren van zijn continent te helpen. Hij is momenteel bezig het eerste Wildlife Hospital van centraal-Australië te bouwen. En, toeristen kunnen vanaf maart een 'sunset-tour' volgen door het opvangcentrum. En het zal storm gaan lopen, want hij zit vlakbij Uluru, hét monument van Australië.


 

Meer info:
Ga kijken bij The Kangaroo Sanctuary

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!