Kinderen zamelen op Schiphol geld in voor UNICEF

16 juli 2013 Corno van den Berg

Je kent het wel: Je komt terug van een reis en hebt nog wat (vreemd) kleingeld over. In vliegtuigen zie je steeds vaker speciale zakken voor goede doelen, zodat je geld alsnog goed terecht komt. Nu is er ook een grote actie voor UNICEF op Schiphol, waarbij Nederlandse kinderen het startschot gaven.

 

Initiatiefnemer van de actie is luchtvaartmaatschappij easyJet. Passagiers op Schiphol kunnen tot en met 30 september 2013 aan boord van al hun vluchten kleingeld doneren aan UNICEF. Gisteren werd de actie geopend door een groep kinderen met een ouderwets 'heitje voor een karweitje'. In ruil voor een wafel, een souvenir, een tour op Schiphol of een glas zelfgemaakte limonade konden reizigers een donatie doen. De opbrengst geeft UNICEF de kans om de levens van kinderen en moeders in ontwikkelingslanden te redden.

easyJet startte vorig jaar in 30 verschillende landen met deze samenwerking. En het werkt; sinds de start is er al ruim 1,6 miljoen euro aan donaties verzameld. Om aandacht te vragen voor de actie is er een exclusief vliegtuig ontworpen met UNICEF op de staart. Dit vliegtuig zal alle easyJet-bestemmingen af vliegen.

Meer info:
Kijk dan bij UNICEF

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!