Mammoetboom eindelijk op één spectaculaire foto

31 maart 2014 Laika Swinkels

Het was nog niemand gelukt om deze 3200 jarige mammoetboom op één foto te zetten. Maar de fotografen van National Geographic hebben het voor elkaar gekregen. De 75 meter lange boom wordt ook wel ‘de president’ genoemd en staat in het Sequoia Nationaal Park in Californië. Het is 32 dagen en 26 foto’s later gelukt om de boom in zijn geheel op een foto te krijgen. De laatste foto is echt spectaculair. Zie jij alle vier de mensen?


De reden voor het fotograferen is dat een foto duidelijker maakt hoe groot de mammoetboom is. Volgens de fotografen krijgen mensen door de foto een idee hoe bijzonder deze boom is. Door de hoeveelheid vereiste technologie, was het nog nooit eerder gelukt.

Deze immense bomen komen alleen voor in het westen van de Sierra Nevada. ‘De president’ is ongeveer 3200 jaar oud en heeft generaties mensen voorbij zien komen. Het gekke is dat deze boom nog steeds een kubieke meter per jaar groeit.

 

 

 

 

Check de unieke beelden:

Wil je meer van dit soort nieuwtjes?

Volg alles op Facebook en Twitter zodat je niets meer mist!

Na het zien van de foto's en video geïnteresseerd in de Sierra Nevada? Check dan Yosemite Nationaal Park waar ook veel sequoia's groeien.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!