Mijn mooiste reizen van 2015; Jouw reizen in 2016?

31 december 2015 Corno van den Berg

De Bucket-List van een reiziger. Zo kun je het afgelopen jaar wel noemen als je kijkt waar ik dit jaar allemaal was. En er zijn genoeg bestemmingen die misschien iets voor jou zijn voor 2016? Zoals Cuba, IJsland, Nepal of de Seychellen?

Het jaar 2015 was bijzonder; met talloze unieke bestemmingen. Van (bijna) elke reis maak ik een Special voor de site. Ik beschrijf daarin mijn belevenissen, geef veel tips en plaats mijn beste foto's. Ik deel alles via Facebook, Twitter en Google Plus. Bekijk hier al mijn Specials. Hieronder een selectie van de meest bijzondere en leukste reizen van dit jaar.

Lapland (Finland)

Noorderlicht, sledehonden en meer
Zo’n 70 centimeter sneeuw. Die de bomen doet buigen, maar ook vooral voor extreem vermaak zorgen. Op pad met hongerige huskies, jagen op het noorderlicht en rijden met sneeuwscooters. Wat wil een mens nog meer?
Ontdek het: Winter Wonderland van Lapland

Nepal (1)

Zien hoe het leger neushoorns en tijgers beschermt
Een unieke kans. Als reisjournalist mag ik zien hoe natuurbescherming werkt. Ik ga op stap met het leger van Nepal, zie eco-drones en ontmoet een veroordeelde stroper. Hier woedt een ‘oorlog’. Een intrigerend kijkje achter de schermen.
Ontdek het: Anti-Stroperij: Op stap met het WNF

Nepal (2)

Indrukwekkende trekking naar Poon Hill
Nepal; de recente aardbevingen zorgden voor veel ellende. De mensen hebben nog steeds hulp nodig. Jij kunt als toerist eenvoudig helpen. Simpelweg door er naar toe te reizen. Bijvoorbeeld naar de Himalaya, om unieke trektochten te maken. Ik doe de schoenen aan en ga op pad.
Ontdek het: Meerdaagse trekking in de Himalaya

Nepal (3)

Twee kleurrijke en unieke festivals
Vlak na mijn rondreis in februari werd Nepal getroffen door diverse aardbevingen. Het land heeft vooral nu toeristen hard nodig. In deze artikelen neem ik deel aan twee festivals. Eentje waar je wordt aangevallen met kleurpoeder. En tijdens Maha Shivaratri reizen honderden kleurrijke sadhoes naar Kathmandu.
Ontdek het: Het unieke Holi-festival en Maha Shivaratri

Tour de Corno; van Utrecht naar Parijs

Mijn eigen 24-daagse reis door Frankrijk
In mei volgde ik de route van de afgelopen Tour de France, maar dan op een leuke toeristische manier. Ik reisde van Utrecht via Bretagne, de Pyreneeën, de Cote d'Azur en de Alpen naar Parijs. En ging slapen in een boomhut. Of in een wijnvat. Of parapenten bij zonsondergang. Of lekker wijn proeven en veel meer!
Ontdek het: Tour de Corno; een alternatieve Tour de France

Seychellen (1)

De mooiste stranden ter wereld
De stranden van de Seychellen worden vaak verkozen tot de mooiste ter wereld. Maar ja, hoe bezoek je 120 eilanden, of beter; welke kies je?
Ontdek het: Een zoektocht in het paradijs

Seychellen (2)

Carnaval in de tropen
De Seychellen, een wereldberoemd paradijs op aarde. Met stranden die vaak worden verkozen tot de mooiste ter wereld. Een ideale honeymoon-bestemming. Maar er is meer. Ik verdrink in een uitbundig carnaval.
Ontdek het: Zo leuk is carnaval op de Seychellen!

Seychellen (3)

Reuzenschildpadden, roggen en duizenden vogels
Reuzenschildpadden die op hun gemak voorbij lopen. Talloze vogels, maar ook vreemde vleerhonden. En onderwater struikel je over de zeeschildpadden, roggen en haaien. Bizar mooi.
Ontdek het: De wilde dieren van de Seychellen

IJsland

De mooiste rondreis van IJsland
IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.
Ontdek het: Waarom jij ook naar IJsland moet

Adirondacks (Amerika)

Het kleuren van de blaadjes
The Adirondacks, het wordt wel de achtertuin van New York en Boston genoemd. Let wel; dit is het grootste beschermde bosgebied van de VS. Ik ga tijdens de Indian Summer, als de herfst op zijn hoogtepunt is. En ja, dit is een van de grootste kleurenspektakels op aarde.
Deze Special komt binnenkort online...

Catalonië (Spanje)

Een tv-programma over mij als reisjournalist
Een televisieprogramma van 50 minuten over mij. Goh. Een Spaanse televisieploeg wil vastleggen hoe een reisjournalist hun regio Catalonië beleeft. Ze willen me verrassen, dus weet ik niets van het programma.
Ontdek het: Mijn unieke belevenis

Spitsbergen

De meest noordelijk bewoonde plek op aarde
Spitsbergen, dat is de uiterste uithoek van Europa. De enige plek in Europa waar ijsberen leven. Met een uniek Nederlands verleden in een landschap waar je u tegen zegt.
Deze Special komt binnenkort online...

Rwanda

Het land van de berggorilla's
Rwanda werd gekweld door een van de ergste burgeroorlogen ooit. Inmiddels is dat alweer twintig jaar geleden en opent het land meer en meer haar deuren voor toeristen. Met als sterkste troef de unieke berggorilla. Ik was bij naamgeving van de jonge dieren en ging natuurlijk ook op gorillasafari.
Deze Special komt binnenkort online.

Win-Actie; Oman

Op Reis Met Een Reisjournalist
Dit jaar organiseerde ik opnieuw een unieke Win-Actie. Ditmaal won lezer Maarten van der Voorde een 8-daagse workshop in Oman. Hij leerde ter plekke hoe je een reisverhaal maakt (inclusief fotografie). Hier vind je zijn belevenissen.
Ontdek het: De opvallende groene kant van Oman

Zimbabwe

Op reis in het echte Afrika
Zimbabwe; het is geen standaard-vakantieland. Maar het heeft wel de unieke Victoria-watervallen, het onbekende Great Zimbabwe Ruins en beroemde safarigebieden. Mij intrigeert het wel. Reizen met diepgang, waarvoor je ruimschoots wordt beloond.
Deze Special komt binnenkort online.

Cuba

Nu of nooit?
Ga je naar Cuba? ,,Ja, ga maar snel. Voordat alles weg is." Ik hoorde het van diverse kanten. Want door de recente afspraken met 'aartsvijand' Amerika zal Cuba gaan veranderen. Ik maak letterlijk een reis terug in de tijd. De grote vraag is; hoe lang nog? Ik zoek naar antwoorden.
Ontdek het: Cuba moet je ooit gezien hebben...

Volg alles op Facebook:
 Wil je weten wat ik in 2016 allemaal ga doen?
Ik sta sowieso op de Vakantiebeurs (voor het eerst) met een stand in Hal 7. Bekijk ook de (voorlopige) reisagenda voor 2016. In ieder geval reis ik naar Barbados, Frankrijk, Schotland en Tsjechië.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!