Mijn Top Tien: De mooiste reizen van 2014

5 januari 2015 Corno van den Berg

Jaarlijks maak ik de balans op. En het is simpel; 2014 was een heerlijk reisjaar. Met opvallend veel bijzondere bestemmingen, kijk maar. En nu maar hopen dat 2015 net zo mooi wordt toch? De vooruitzichten zijn in ieder geval goed....


Buitengewoon Belize

Het wonderlijke Belize Barrier Reef
Tientallen haaien en roggen die om me heen zwemmen. En me af en toe aanraken. Zeeschildpadden die totaal niet bang zijn. En azuurblauw water, witte stranden en de zon. Dat is Belize. Met ook een bijzonder binnenland.
Mijn reisverhaal komt binnenkort online op de site.

 

Wild Honduras

Mayatempels, regenwoud en unieke eilanden
Honduras staat niet op de 'bucketlist' van veel reizigers. Het land in Midden-Amerika kampte met een grote crisis, maar krabbelt langzaam weer op. Ik bezocht de beroemde Maya-tempels van Copan, het regenwoud aan de kust en het relaxte eiland Roatan.
Ook dit reisverhaal komt binnenkort op de site.

 

Win-Actie: Malta en Gozo

Op reis met een reisjournalist
De Win-Acties van Droomplekken.nl zijn erg populair. Ditmaal mocht lezers Lizet Deutekom mee met me om te zien hoe een reisjournalist werkt. Samen bezochten we de Middeleeuwse stad Valette, maar ook het rustieke eilandje Gozo.
Mijn tips en Lizet's reisverhaal komen binnenkort online.

 

Los op Lesbos en Chios, Griekenland

Extreem Grieks genieten
Lesbos is overbekend. Maar waarvan? Ik ging op zoek naar het echte Lesbos. En de echte Griekse keuken. Terwijl ik al had gehoord over mastiek op Chios, maar meer ook niet. Eilandhoppen zoals het hoort.
Lees: Lesbos en Chios; met o.a een autootje huren, flamingo's, het wonderlijke mastiek en baaitjes om te zwemmen.

 

Jaloersmakend Japan

Verbazen, verwonderen, maar vooral mooi
Een droom, dat is een reis naar Japan. Hij stond al een tijd op de verlanglijst en nu kwam het er eindelijk van. En op een bijzondere manier; op een cruise. Een bijzondere mix van uitrusten op zee en lekker aktief het land in.
Het reisverhaal met veel foto's komt binnenkort online.

 

Rauw Zuid-Korea

Bruisend, levendig, maar ook bizar
Zuid-Korea is ongekend levendig. En ook apart, maar heel anders dan Japan. Rauw is het eerste woord wat in me op komt. Maar ook intrigerend.
Het reisverhaal met veel foto's komt binnenkort online.

 

Onbekend Alentejo, Portugal

Onbekende parel tussen Lissabon en de Algarve
Bij het vallen van de naam ging er niet direct een belletje rinkelen. Maar toen ik hoorde; ligt tussen Lissabon en Algarve in, dacht ik. Leuk, dat wil ik wel zien. En ik ben zeker niet teleurgesteld. Een uniek landschap, waar je rust vindt, maar ook heerlijk los kunt gaan.
Lees Alentejo; met o.a een ballonvaart en skydiven, maar ook slapen op unieke locaties.

 

De Westkust van Zuid-Afrika

Verdwalen in miljoenen bloemen
In Zuid-Afrika ben ik al vaak geweest. Dit jaar ging ik maar liefst twee keer op zoek naar unieke gebeurtenissen, zoals de miljoenen bloemen na de jaarlijkse regenbuien. Die slechts enkele weken te zien zijn aan de westkust van Zuid-Afrika.
Lees Zuid-Afrika; met o.a wilde dieren, wijnproeven en veel bloemen.

 

Genieten op Guernsey & Jersey

De Kanaaleilanden, maar dan anders
Een ontdekkingstocht in een wonderlijk stukje Frankrijk, dat tot Engeland behoort. Of is het andersom? Wandelen, fietsen en vooral op zoek naar het echte eilandgevoel. En dat is hier volop te vinden.
Lees Guernsey & Jersey; met o.a. verbazing over de rust, ruimte en gastvrijheid.

 

De 'Wild Coast' van Zuid-Afrika

De Sardine Run langs de Wild Coast
Ik ging opnieuw naar Zuid-Afrika, maar dan voor de Sardine Run. Een uniek natuurspektakel, waarbij sardientjes worden opgejaagd door dolfijnen, walvissen, haaien en talloze vogels. Dat slechts enkele weken te zien is. Ik ging maar liefst zes dagen de zee op en keek mijn ogen uit.
Lees: Zuid-Afrika; met o.a veel dieren, bijzondere landschappen en de Xhosa.

 

Win-Actie: Limousin (Frankrijk)

Op reis met een reisjournalist
Ditmaal mocht Tomas Tiekstra met me mee. Naar een regio die weinigen kennen. De Limousin ligt onder Parijs, is opvallend groen en ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. Al kun je hier ook wel extreem op pad. Wat we dus ook hebben gedaan.
Lees Limousin; met o.a het reisverhaal van Tomas en mijn tips.

 

Fijn op de Filipijnen

Ruim 7.100 eilanden om te ontdekken
De Filipijnen zijn dat wat je van de tropen verwacht. Zon, zee, strand en eilanden. Maar nog veel meer. Denk aan guitige spookdiertjes, vreemde chocoladeheuvels, 'witch doctors' en een zeer verfijnde keuken. Ja, hier kom ik zeker nog eens terug.
Lees Filipijnen; met o.a het groene Bohol, het vreemde Siqijor en veel meer.

 

Indrukwekkend Ierland

The beroemde Wild Atlantic Way
Deze route langs de westkust van Ierland behoort tot de mooiste ter wereld. Ik huurde een auto en reisde langs de Ring of Kerry. En de omgeving...
Lees Ierland; met o.a goudgele stranden, ruige natuur en bijzondere excursies.

 

Op ontdekking in Slovenië

Mix van Mediterraan en de Alpen
Slovenië werd door National Geographic op de Hotlist voor 2014 gezet. Dat moest ik dus zelf ervaren. En ja, dit kan het best bewaarde geheim van Europa zijn. Zo divers, zo fijn.
Lees Slovenië; maak kennis met de keuken, de kust en de bergen.


Wil je weten wat ik dit jaar ga doen?
Bekijk dan de (voorlopige) agenda voor 2015.

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!