Overnachten in een iglo-dorp; nieuw soort ijshotel

2 februari 2012 Corno van den Berg

Het begon als een klein project, maar inmiddels zijn er heuse iglo-dorpen in de Alpen. Waaronder in Gstaad, Davos, St. Moritz, Zermatt, Engelberg, Zügspitze, Grandvilara en Brixental. Met bijvoorbeeld een jacuzzi in de sneeuw.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bijzondere overnachting

Een ijshotel kennen we inmiddels van Noorwegen en Zweden bijvoorbeeld. Fraaie beelden van in sneeuw en ijs gemaakte kamers met bedden van rendierhuiden. Een bar waar drankjes ijskoud worden geserveerd. En je moet 's nachts je muts op houden om niet teveel warmte te verliezen.

Deze manier van overnachten is al jaren bekend. En wordt steeds populairder. Het kan nu ook in hele sneeuwdorpen; in de Alpen. Je vindt ze in bekende wintersportplaatsen als Gstaad, Davos, St. Moritz, Zermatt en Engelberg (allen Zwitserland), maar ook op de Zügspitze (Duitsland) en in Grandvilara (Andorra). Er is ook een soortgelijk initiatief in Brixental in Oostenrijk (Alpeniglu).

Met als meest bijzondere: een jacuzzi/whirlpool in de sneeuw. Als dat geen bijzondere ervaring is. Het is niet duur. De prijzen voor een nacht beginnen bij 99 euro pp., inclusief diner en ontbijt. En gratis gluhwein en gebruik van de whirlpool....

 

Meer weten?

Bezoek dan het Iglu Dorf en Alpen iglu.

 

Deel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!